rss
logo
 
donderdag 18 oktober 2018

Goedgevulde dagen

Wat gebeurt er toch aldoor veel, te veel om op te noemen. Afgelopen week hadden we het bijvoorbeeld te druk om zelfs maar een klein stukje te gaan rijden. En waar hadden we het dan wel zo druk mee? Ja, vraagteken vraagteken uitroepteken, daar vraagt het web mij wat. Nou ja, enkele gebeurtenissen weet ik me nog wel te herinneren. Sommige zijn zelfs best belangrijk. Een opsomming.

Herfst heerste. Dat wil zeggen. Het was af en toe droog, nu en dan viel er een bui en ook motregende het weleens de hele dag. Zoals elk jaar, u weet wel. Alleen was het belachelijk warm, zelfs 's nachts. Opwarming der gehele aarde blijkbaar. Zelfs het gras groeide nog een beetje, en allerlei levende have vertoonde opeens herfstkleuren.

herfstkleuren1

Door vernuftig paaltjes-en-draadbeleid konden we de paarden er nog een stuk wei van Goffinet bijgeven. Als we ze er 's morgens heen brengen, sprinten ze naar het nog niet begraasde deel toe en Harissa danst en bokt wat in het rond in de hoop dat de anderen ook willen spelen. Daarna begint het grote grazen en dat houden ze de hele dag vol tot we ze tegen zonsondergang (die momenteel iedere dag weer spectaculair is) weer ophalen om ze de nacht veilig achter de houten omheining te laten doorbrengen. R heeft nieuw draad besteld voor nog een stuk geleend weiland erbij en als dat op is, is het winter. Hooivoertijd.

Het incompetente verwarmingsbedrijf kwam een laatste essentiële dingetje installeren, alleen hadden ze het desbetreffende essentiële dingetje niet bij zich en nu moeten ze nog een keer terugkomen. Dit geeft een goed beeld van hun gebruikelijke manier van werken.

Het gordijnenbedrijf kwam een van de stores repareren die niet goed functioneerde. Deze mannetjes werkten door tot het goed was, checkten dat uitgebreid, ruimden hun eigen rommel op en brachten meteen de twee bestelde tapijten mee. We zijn erg content. Zo kan het toch ook.

Een grote tractor met stronkenversnipperaar kwam aan de overkant een gekapt sparrenperceeltje egaliseren. Nu is het klaar om er nieuwe boompjes te poten. Chantal snoeide enkele van haar eiken en komende week gaat als het goed is het rommelbosje plat dat zij heeft aangekocht achter ons weiland aan de overkant. Zij gaat niet herbeplanten maar laat het verwilderen, wat ons verheugt.

Na vijf jaar zelf schoonmaken in het oude huisje, in Les Bulles en in het nieuwe huis, is nu opeens het huis schoon zonder dat we zelf na afloop uitgeteld zijn. Het oude huisje was klein maar veel werk omdat het zo vol stond, Les Bulles was veel werk omdat er vanuit de rustieke balken voortdurend stof op ons neerdaalde en het nieuwe huis werd de afgelopen zes maanden onveilig gemaakt door telkens weer Mannetjes die nog even iets gingen installeren of juist weer afbreken. Stof en gruis. Nu dat zo goed als uitgedenderd is kwam vandaag voor het eerst de nieuwe werkster. Ook dat verheugt ons.

We maakten een plan voor een nieuw schuurtje voor hooiopslag. Zo komt er een box vrij. Vorig jaar kon kleine Stracciatella nog wel met Harissa samen in een box als het eens nodig was, maar Paprika is toch weer een slag groter. Handig, vier boxen als je vier paarden hebt lopen. Bovendien moet er een veulenbox beschikbaar zijn als het straks zover is. Paprika dijt steeds verder uit.

herfstkleuren2

En tenslotte. Had ik de herfstkleuren al genoemd?


En waar is de rest? Hier en in het archief

design © 2018 - powered by InR