rss
logo
 

Buigen of barsten

Woensdag was nogal een dag van uitersten. 's Morgens voerde ik helemaal niets uit, tenzij iemand een online legpuzzel van 352 stukjes wil meetellen. Tussen de middag schreef ik me in voor een oefendag endurance. Theorie plus 20 km. Dan kan ik Harissa een keer testen zonder dat het direct wedstrijdspanning meebrengt met tientallen andere paarden, veel mensen, muziek, voordraven in de vetgate en grooms onderweg die water over de hals gooien. Zes deelnemers maar, niet druk. Goed plan, kon gewoon thuis achter de pc en aan de telefoon worden opgezet.

Nee, dan de middag. We reden in een rustig galopje door het bos, Titan voorop, bekende route. Daar staat een beukeboom op het pad, die staat daar al heel lang, en hij heeft laaghangende takken. Ik zou rechts langs de stam. Of toch maar links, last second decision. Harissa schoot er met gemak onderdoor maar ik bukte te laat. De tak was een dikke, hij boog wel enigszins mee maar niet genoeg. Hij hield stand. Ik begrijp nu waarom deze boomsoort BEUK heet.

Kortom, ik werd uit het zadel geveegd. Harissa stond er beteuterd bij te kijken. 'Wat doe je daar nou? Ik dee' toch niks?' Nee, haar fout was het zeker niet. Hoe dan ook goed dat ik mijn helm ophad. Ik klom er weer op, met enige moeite want de rug deed pijn, en we reden kalmaan naar huis. En een dag later ziet het er alweer veel beter uit.

halloween

Ik heb wel een paar antwoorden bedacht voor als iemand vraagt 'hee, wat is er met jou gebeurd':
'Dit is mijn Halloween outfit'
'Ik moet hier ergens mijn Phantom of the Opera masker hebben laten liggen'
'Hebt u liever dat ik u de andere wang toekeer?'
'Goed hè, de nieuwe najaars-make-up lijn'
'Het is begonnen bij mijn teen maar het is omhoog gekropen'

... en als u even wacht bedenk ik er nog een paar. In elk geval ben ik er niet afgevallen, ik werd eraf geveegd. Door een tak. Voor de tweede keer in zes jaar tijd. Dus geen gepraat van 'paardrijden gevaarlijke sport', nee boomtakken, die zijn pas gevaarlijk.

Harissa mankeert gelukkig niets. Nu maar hopen dat ik volgende week voldoende opgeknapt ben om aan die oefendag mee te doen.


En waar is de rest? Hier en in het archief

design © 2020 - powered by InR