rss
logo
 
maandag 18 juni 2018

Binge Watching Brumby Catching

Tja. Het regent, gisteren regende het en eergisteren regende het bijna de hele dag. Modder in het weiland en op de bospaden. De dagelijkse routine is mestruimen-voeren-pc-mestruimen-voeren-pc-koken-mestruimen-voeren-watergeven. Vrijdag werd die wel even onderbroken doordat de nieuwe dierenarts kwam voor de halfjaarlijkse rhinovaccinatie van ons drietal, en Sunshine voor buiten- en binnenactiviteiten (in de roundpen: wijken voor druk en precisiepositionering bij het openen van een hek; binnen: eten, en sleutelen aan de website).

En zaterdag kwam weer een andere dierenarts om Stracciatella en Cap te chippen, Olivier was de wacht aangezegd door de AFSCA. De dierenarts belde nog op of daar met een veulen van zes weken niet mee gewacht kon worden, het moet gebeuren binnen zes maanden, maar haar baas zei och, doe maar nu je daar toch bent. Dus hup. Stracciatella is onverstoorbaar, die bewoog niet eens één oor terwijl het toch een flinke naald is die in de nek gaat, maar Cap schrok zich een hoedje en viel omver. Een veulen van die leeftijd is soepel en ze stond meteen weer overeind. Het hoeft gelukkig maar een keer in hun leven.

Verder is hier heel weinig gaande met dat natte weer. Tijd voor wat binge watching. Netflix hebben we niet en geen behoefte aan ook, er is immers Clinton Anderson op YouTube. Van de 14 afleveringen van Training A Rescue Horse hebben we veel opgestoken, en nu is er Outback Adventure: don't try this at home, maar indrukwekkend. Wat een land. Als ik in Australië was gebleven, had me dat per jaar heel wat milimeters neerslag gescheeld.

clint

Vooruit, nu even een logje, het regent immers nog steeds en we zijn geen watjes maar met dit weer doet echt niemand wat buiten. Of toch wel? Klipperdeklop klipklop klip, daar galopperen de paarden naar het hek. Waar komen ze naar kijken? Het zijn Fred en Mélissa die gedag komen zeggen, met het nieuwe veulen dat al goed meeloopt aan een halstertouw, de ruiters dik ingepakt tegen de kou en de regen, de paarden nat. Nelson is zijn oog kwijt maar het is heel netjes geheeld, hij heeft geen zwart piratenlapje nodig. Oké. Daag jongens, fijne rit verder, wij gaan nog een stukje Outback Adventure kijken.

Morgen is er weer een dag.


En waar is de rest? Hier en in het archief

design © 2018 - powered by InR