rss
logo
 
maandag 18 juni 2018

Gierend hard

Mislukt dus, ons plan voor een vollemaansneeuwrit, nu weer wegens maan ja, sneeuw nee. Heel misschien in maart, en anders volgend jaar. In plaats daarvan maakten we overdag een mooie bosrit bij gierende wind. Koud! Objectief misschien niet maar het is allemaal een kwestie van gevoelstemperatuur. Tussen de bomen viel het mee, maar zodra we in het open veld kwamen gierde het om ons hoofd en dat van de paarden. Hier en daar lagen in het bos nog plekjes wit en sommige plassen waren bevroren. We ontdekten een halfbeijsd meertje langs het binnenweggetje naar Straimont dat ons nog niet eerder was opgevallen. Ligt dat er al sinds jaar en dag en zijn wij domkoppen dat wij dat nooit hebben opgemerkt, of is er soms ergens een dam aangelegd. Bevers, wie weet.

Op de terugweg verbeterden Titan en Harissa ons persoonlijke snelheidsrecord in galop. Wel 40km/u, denken we tenminste, de gps was thuisgebleven dus bewijzen kunnen we het niet.

drieventjes

Thuis wachtte Het Ventje, zich koesterend in de zon. Mediterend in drievoud treedt hij als het ware buiten zichzelf, een meta-kat.

En 's avonds aten we Mont d'Or. Dat hoort eigenljk bij langlaufen en pakken sneeuw en 's avonds rozig om negen uur omvallen van de slaap, maar gierende wind heeft min of meer hetzelfde effect. We vonden dat het wel kon.


En waar is de rest? Hier en in het archief

design © 2018 - powered by InR