rss
logo
 
maandag 18 juni 2018

Opfrislog

Vergeten vast te leggen: afgelopen zaterdag (25 februari) sleepten we het ruïneveld. Als ik dat niet alsnog log kan ik het volgend jaar niet opzoeken. R heeft het in de paardenkalender gezet maar logjes van vorig jaar lezen is leuker dan iets kil in de kalender opzoeken.

Woensdag haalde ik bij de gemeente een certificat de vie, een verklaring dat ik in leven ben. Elk jaar moet ik er een overleggen aan de pensioeninstantie. Het bijzondere was dat ik mij bij de gemeenteambtenaar niet hoefde te legitimeren, ze weet dat ik het ben. Het voordeel van een klein dorp. Ook hoefde ze niet in mijn arm te knijpen, ze zag zo wel dat ik niet dood was. De dag erna kan dat natuurlijk wel het geval zijn maar vooralsnog heb ik geen plannen.

Donderdag kwam onze Vlaamse carportbouwer ter plaatse maten opnemen. Hij maakte meteen een foto van ons uitzicht op het dorp en stuurde die aan zijn vrouw, kon zij zien waar hij was. Zijn zoon was vroeger hier op kamp geweest met de scouts. Planning van de bouw: eind april, en dan staat die carport er binnen twee dagen.

logees01

En dan nu het afgelopen weekend. Logees. Zaterdag bespraken we oud-collega's, het verbouwen van een oud huis, bronsgroen eikenhout en nog veel meer, en zondag wilden ze wel op het paard. Dat was goed. Friends with benefits werden wij genoemd en hoewel ik die uitdrukking niet eerder had gehoord snapte ik hem meteen. Zelf waren zij ook friends with benefits voor ons want ze brachten Japanse bonbons en een mooi boek mee uit de grote stad (Brussel) en bovendien zorgden zij door hun reacties op het rijden en onze directe omgeving, waar we onderhand aan gewend zijn en die zij sprookjesachtig en prachtig en geweldig noemden, dat we er zelf ook weer met frisse ogen tegenaan kijken.

logees02

En dat is een mooi cadeau voor ons.


En waar is de rest? Hier en in het archief

design © 2018 - powered by InR