rss
logo
 
woensdag 23 mei 2018

Voorjaar

Voorbereidingen voor het voorjaar: we verspreidden kunstmest aan de overkant en in het ruïneveld. Tegen de avond kwam Goffinet ook zijn kant van dat veld strooien, misschien noemt hij het ook wel 'het ruïneveld'. Hij reed met zijn grote tractor keurig om de paar toefjes narcissen in dat veld heen. De volgende dag zagen we een paar vrouwen en kinderen bij de ruïne met armenvol daar geplukte narcissen. Mij stoort dat, hoewel dat niet erg rationeel is. Er blijven er nog genoeg over in het bos om van te genieten en misschien waren het heel arme vrouwen, die niet een paar euros konden missen voor wat voorjaarskleur in huis. Wel gek dat ze met de auto waren gekomen, een béétje arme vrouw komt te voet, lijkt mij, maar wat weet ik ervan.

Ik fiets iedere dag mijn trainingsrondjes. Geleidelijk opgevoerd van 1 rondje op dag 1, een extralang rondje op dag 2 maar op dat extra stukje werd ik nagestaard door 7 bouwvakkers en achterna gerend door 2 kijvende hondjes dus op dag 3 deed ik 2 gewone rondjes, op dag 4 en 5 waren het er 3. De hartslag loopt niet onverantwoord op en het herstel is vlot, ik ben erg tevreden. Morgen 4 rondjes. Ik doe ongeveer 10 minuten per rondje. Systematische training. En dat terwijl ik die fiets eigenlijk al in de verkoop had willen doen omdat ik toch nooit meer fietste. In hetzelfde kader woog ik Harissa's zadel en alle tuig, inclusief halster en touw: 20 kg. Het is maar dat het ergens genoteerd staat.

Zaterdag regendag. Mooi. Achter de pc, koffie, Het Ventje op schoot, regen heeft zijn voordelen. De paarden vinden het ook prima, als het regent zijn er geen vliegjes. Na een tijdje gaat dat binnenzitten wel weer vervelen, en het werd tijd voor de voorjaarsschrobbeurt van het terras. Ik kan zo reclame maken voor dit schoonmaakmiddel, kijk maar hoe het groen eraf vliegt. Tralalala! Dan vraag ik er patent op aan en iedere keer als iemand het gebruikt krijg ik 10%. Het heet: regenwater.

schrobschrob01

Daar komt helemaal geen bleekmiddel of algenbestrijder aan te pas. Met mijn favoriete schrobber en de trekker is het gauw gebeurd. Kijk, ronde bovenkant voor meer schrobcomfort, zijdezacht beukenhout en een sjiek metalen bandje voor het mooi. Daar kan ik geen patent op aanvragen, gewoon bij de Carrefour gevonden voor weinig geld. Bijt niet in de handpalm en voelt fijn aan. Schrobt lekker. Nooit meer een andere, ik snap niet dat er nog te dunne metalen met plastic overtrokken stelen worden gemaakt als het ook zo kan. In het algemeen: fijn gereedschap vergroot de levensvreugd, in elk geval die van mij.

schrobschrob02

Dat ik na afloop meteen de tuinstoelen buiten heb gezet op ons schone terras is misschien een beetje gek. Het regent en het is wel heel vroeg in het jaar. Maar dat kan mij niets schelen.


En waar is de rest? Hier en in het archief

design © 2018 - powered by InR