rss
logo
 
maandag 18 juni 2018

Meer voorjaar

Een impressie van de toestand van het achterveld op 6 april. Nog een week of twee voordat we de paarden kunnen verkampen. Zoals elk jaar aan het eind van de winter kijkt iedereen ernaar uit. De paarden hebben onderhand genoeg van hooi, het wordt wel gegeten maar vers gras zou zoveel fijner zijn, ze kunnen het zien en ruiken in het ruïneveld en aan de overkant, maar het moet eerst nog even doorgroeien. Toch is het in voorgaande jaren wel erger geweest, toen het achterveld één grote modderpoel was en de schimmel op de boxen stond. Deze winter was niet erg nat, in januari sneeuw en verder niet veel neerslag. Er komt nu zelfs nieuw gras op, ondanks de beweiding met vijf paarden, okee, viereneenhalf, maar het veulen knabbelt dapper mee.

Ook in beeld de pruimenbloesem. Meer wordt het niet en het is eigenlijk al wonderlijk dat er nog leven in dat boompje zit, gezien de toestand van zijn stam. De paarden hebben de schors grondig gemolesteerd. Het andere pruimenboompje heeft definitief de strijd opgegeven, daar kunnen ze zich nog mee vermaken totdat het een keer omwaait of zomaar ter aarde stort.

pruimenbloesem

Nog even for the record, wat deden we de afgelopen dagen ook alweer allemaal? We haalden hooi, voor waarschijnlijk de op-een-of-misschien-twee-na-laatste keer, er liggen nog +/- 70 balen in de grote schuur, nog drie aanhangers zeg maar. R maaide voor de eerste keer dit seizoen het gazon. De pioenrozen zijn boven de grond gekomen en groeien nu elke dag een paar centimeter. Hoogte heden: 10 cm. We ontdeden met het bekende wondermiddel (regenwater + spierkracht) de trailer van groene aanslag, controleerden de verlichting en R reed hem door de keuring. Ik sleepte definitief alle tuinstoelen het terras op. Alles is vroeg dit jaar, behalve de narcissen bij de roundpen, die nu pas opengaan, maar misschien waren die vorig jaar ook zo traag. Vergeten want niet gelogd. Voor dit jaar is het in elk geval vastgelegd.


En waar is de rest? Hier en in het archief

design © 2018 - powered by InR