rss
logo
 
maandag 18 juni 2018

Tandartsen a-gogo

Vrijdag was er alweer wat leuks te beleven voor de paarden: de tandarts kwam. Wrange humor, ze vinden dat helemaal niet zo leuk. Het is goed voor ze want een keer per jaar haken en tandsteen verwijderen is goed voor hun gezondheid en welbevinden en we hebben een hele bekwame tandarts, maar die gedachte is niet echt bij ze aangeslagen, te oordelen naar de gezichten.

tandarts01

Maar ze zijn heel braaf, het touw hangt gewoon over Harissa's rug, vastbinden of verdoven is niet nodig. Dat is bij andere paarden weleens heel anders, zoals de tandarts vertelde. Ook Titan stelt zich altijd heel meegaand op, ook als de tandarts overgaat tot het echte handwerk.

tandarts02

Na de behandeling stonden de paarden alweer direct opgewekt te grazen. Zo, we kunnen weer een jaar vooruit. Opluchting.

En zaterdag kwam er weer een andere tandarts, tevens veearts, deze keer voor een pony van Olivier, die mager was geworden doordat ze met die haken aan haar tanden niet goed kon kauwen. Het dier werd aangevoerd aan een touw achter een langzaamrijdende auto. Normaal komt Olivier in zo'n geval met de mobylette waar de pony aan een touw achteraan draaft, maar er was regen voorspeld. Hij heeft geen plek met water en elektriciteit voor de instrumenten van de tandarts, daarom gebeurde de behandeling bij ons. Onze eigen paarden hadden we achter een draadje gezet zodat ze niet in de weg zouden lopen en maar goed ook want Jay stond bij wijze van spreken met het mes tussen haar tanden te snuiven, om het veulen te beschermen tegen deze indringster voor het geval die Cap kwaad zou willen doen, net als vorig jaar met Kir. De behandeling verliep goed, de veearts keek nog even naar Caps navelbreuk, de behandelde pony vertrok weer en het draadje kon weer verwijderd. Veiligheid voor alles.


En waar is de rest? Hier en in het archief

design © 2018 - powered by InR