rss
logo
 
donderdag 21 juni 2018

Allemaal voorbereiding

Aanstaande zondag is mijn eerste endurancewedstrijd dus moest ik maar eens wat trainen. Nou ja trainen, ik vind dat Harissa genoeg in vorm is voor 30 km en ikzelf ook, maar het was toch een goed idee om te kijken hoe ons dat afgaat en te checken hoeveel we moeten draven om aan 13 km/u te komen. Dankzij de nieuwe gps (Polar M400) om mijn pols kan ik dat nu allemaal gemakkelijk in de gaten houden. Snelheid, afstand, gemiddelde snelheid, en thuis kun je dan de gereden route op de kaart nakijken, handig hoor.

Dus, zaterdag maakten we een rit van 26 km, samen met R en Titan, zodat ik die dinsdag nog eens kon doen maar nu in het endurancetempo. Ik ben een held in verdwalen als R er niet bij is, dus die eerste keer moest ik goed opletten om tijdens de trainingsrit zonder hem niet de weg kwijt te raken. Kijk, dit was zaterdag.

training01

En dit was dinsdag. Het ging prima, Harissa draaft goed door tegen de 17 à 18 km/u zonder moe te worden, ons enige oponthoud werd veroorzaakt door de kleine schermutselpartijtjes die ze onderweg graag aanricht. Onverwacht de berm in springen, niet vooruit willen maar alleen omhoog, en dergelijke. Een beetje dwarsliggen wil ze altijd wel, vooral als we alleen op pad zijn. We kwamen een zwijn tegen en een vos, twee loslopende honden, een dame in een rolstoel en een bosarbeider die aan zijn been gewond was, maar daar raakte ze niet door van de wijs, en ook het niet-de-weg-kwijtraken gedeelte van het trainingsgebeuren lukte. We schoten goed op met een gemiddelde van 10,5, wat zonder geschermutsel vast wel tegen de 13 km/u aan te brengen is.

training02

Alleen hee. Opeens was het afgelopen. Hobbeldehobbel, verdraaid: hoefijzer kwijt. Dat komt neer op een lekke band. Afstijgen en ernaast gaan lopen. Warm! En een steile hellingen, onmenselijk gewoon. Het was goed om weer eens te ondervinden wat de paarden allemaal moeten versjouwen met ons op hun rug, maar nu lag wel mijn trainingsrit in duigen. We sjokten samen helling op helling af en bijna aan het eind stond R klaar met flessen water om het paard te koelen en een emmer om haar te laten drinken. Niet dat dat hard nodig was nadat we 5 km gestapt hadden maar dat watergeven gebeurt ook tijdens de wedstrijd en dat moest dus geoefend worden. Harissa keek er niet van op, ook niet van het opnemen van de hartslag met de hartslagmeter. Voordraven hebben we goed geoefend, dat kunnen we.

training03

Dat was dan de wedstrijdvoorbereiding. Vrijdag komt Fred voor een nieuw ijzer en zaterdag maken we nog een rustig ritje van een uur in stap en dan moet het goed zijn voor zondag. U zou mij Hals- und Beinbruch kunnen wensen.


En waar is de rest? Hier en in het archief

design © 2018 - powered by InR