rss
logo
 
woensdag 23 mei 2018

Goed idee

Wij zijn geen uitgesproken ochtendmensen, zacht uitgedrukt, en eigenlijk gebeurt hier meestal heel weinig voordat we koffie gehad hebben. Vroeger zombieden we in de auto naar ons werk en dronken daar (akelige automaten-)koffie, maar sinds de pensionering is het leven natuurlijk veel beter geworden. Ten eerste is de door R gezette espresso elke dag weer subliem, ten tweede hoeven we niet de auto in en ten derde niet naar ons werk. Joechhei. Mest ruimen en boxen uitdweilen doen we wel voor de koffie maar dat telt niet, dat is geen werk.

Nu zou het vandaag tropisch warm worden, en dat werd het ook. 's Ochtends vroeg ging het nog, een ° of 23, en ja waarom niet, als we nu eens voor de koffie al een stukje gingen rijden, dan doen we toch wat met de paarden want daar komt anders bij een temperatuur van 32° niets meer van, de rest van de dag. Warme spijkerbroek aan, helm op, pffff.

Wat een goed idee. We voerden het uit, met medewerking van Titan en Harissa, en reden anderhalf uur bij dragelijke temperaturen en zonder vliegjes door het bos. Tussen de bomen was het nog niet heet, de vogels floten en de Vierre kabbelde. Aangenaam.

Om half twaalf pas het eerste kopje koffie, dat dan weer wel. Maar de rest van de dag wel het deugdzame gevoel dat we dan weliswaar 's middags lui op het terras respectievelijk achter de pc rondhingen, maar de hele ochtend al lofwaardig bezig waren geweest. Een beetje Calvinistische gedachte misschien. Maar het beviel in elk geval en we doen het zeker weer.

warmweer

De rest van de tropendag brachten de paarden door in de boxen of onder de eiken. 's Avonds maakten we trouwens nog een wandelingetje naar het beekje met Jay en Gygy, dat was minder. Drukkend warm en zes miljard vliegjes, een kwelling voor mens en dier. Dat doen we dus zeker niet weer.


En waar is de rest? Hier en in het archief

design © 2018 - powered by InR