rss
logo
 
zondag 22 juli 2018

Een beetje

Een week met logees kan nog zo gevuld zijn met vioolspel, woordspelingen, leesvoer en smakelijk eten, en zelfs een dag kleine kinderen, logtechnisch levert hij altijd precies één alinea op, alleen om het web te laten weten waar ik uithing. Dit was hem.

Intussen is Kir lichtelijk aan de beterende hoef, maar het tempo is bijzonder traag. Begin vorige week zag het er zelfs even heel somber uit. Niet willen eten, telkens gaan liggen en hoge koorts. Ze werd in een dag weer net zo mager als in het begin. De senior veearts luisterde naar diverse functies en schreef penicilline voor. Geen graan meer, en we zetten de patiënte aan de overkant in een paddockje waar beter gras groeit dan in het zwembadveld. R nam elke dag twee keer de temperatuur op. Nu, een paar dagen verder, knapt ze weer op. De kuur is afgelopen, de eetlust is hersteld, ze wordt weer ietsje ronder en een beetje monterder. Gisteren konden we zelfs een galoprondje en een paar bokjes noteren.

kir03

Veel meer dan een schrieltje is het nog niet. Nog altijd brijige mest in plaats van fatsoenlijke vijgen, maar het gaat een beetje beter. We houden de moed erin.

Op de achtergrond is het strookje achter de omheining te zien dat vorige week gesnipperd is. Dat hele veld is bestemd om er kerstbomen te planten, maar na één middag is de machine niet teruggekomen. Onenigheid met de eigenaar, een ander dringend karwei, motorpech? We weten het niet. Misschien had de machinist gewoon een snipperdag, heuheu haha. De eigenaar zelf heeft zich vanmiddag op dat laatste plukje dunne sparretjes achteraan gestort met zijn kettingzaag, maar ook dat werk is niet af. De zaag haperde, de tractor maakte piepende geluiden bij het starten, ook al pech, of wilde hij voor de bui binnen zijn? We zien het vervolg vanzelf.

Er hangen witte regenwolken tussen de heuvels aan de overkant van het dorp. Een mooi, sereen gezicht. Het wordt alweer een beetje vroeger donker.


En waar is de rest? Hier en in het archief

design © 2018 - powered by InR