rss
logo
 

Kortweg

Ik ben weer een beetje achter, logtechnisch gesproken. Even de afgelopen week trachten op te sommen. Dinsdag. Wat deden we dinsdag, dat weet ik niet meer. Boodschappen waarschijnlijk want woensdag en donderdag kwamen er logees, waar ik geen was van had want ze sliepen in hun eigen caravan op de oprit. We maakten een mooie wandeling met daarin een afdaling van +/- 90°. Is dat nog een helling te noemen? Eigenlijk lieten we ons naar beneden glijden langs een bijna loodrechte rotswand, waar voor het houvast enkele struiken groeiden. Hoe ouder hoe gekker. Het was maar goed dat we geen paard hadden meegenomen.

groot

Woensdag en donderdag kwam ook de kerstbomenfirma aan de overkant terug, eerst om met twee reusachtige sproeiarmen het daar over de snippers heen opgekomen gewas (frambozen en zo, we zullen het maar 'onkruid' noemen) om zeep te helpen en de volgende dagen om de grond te frezen. R maakte een praatje. Wij hebben zelf ook een Deutz-Fahr maar die is laten we zeggen ietsje kleiner. Om op die van ons te klimmen is geen opstapje nodig.

Zaterdag voerden we weinig uit, voorzover ik me kan herinneren, en zondag reden we mee met de Balade des gués vanuit Martué, die was aangekondigd voor 20 maar in werkelijkheid 30 km besloeg. Er waren 160 deelnemers. We staken de Semois vier keer over en er waren heel wat aanspanningen onderweg maar dat leidde niet tot paniek bij de paarden. Harissa moest nog wel even snuiven toen ze zo'n karretje van dichtbij bekeek maar ze wennen er geleidelijk toch aan. Alledrie de paarden deden mee, Jay moest onder andere Scooby de Semois in trekken. Ze hield zich kranig, onder druk van Sunshine.

Vandaag konden de paarden uitrusten. Titan lag in de wei te slapen toen we hem gingen ophalen en we zijn even bij hem gaan liggen. Zo gezellig, lekker samen rieleksen, vooral toen hij nog een beetje ging liggen snurken. We kwamen tijdens het avondeten tot de conclusie dat dit leven ons uitstekend bevalt. Dat wisten we al, maar het kan geen kwaad dat nu en dan hardop te constateren, vooral op deze dag, de 66e verjaardag van de felwvhguevd. Hartelijk gefeliciteerd! Wel slingers maar geen cadeau. Ik had nog een mooie klepelmaaier voor zijn verjaardag willen inpakken maar ik wist niet welke kleur hij het liefste had. Die houdt hij tegoed.


En waar is de rest? Hier en in het archief

design © 2020 - powered by InR