rss
logo
 

Aan de slag

Vrijdag de versnipperfirma even gebeld. Ja, voordat de kerstbomengekte toesloeg kon Jean-Phillipe nog wel komen snipperen en frezen in onze nieuwe bosstrook achter het huis, even in de planning kijken: maandag om 07.30 uur, schikt dat? Zoals in: nu maandag, heel vroeg? Ja, meteen na het weekend, en zo vroeg is dat niet. Goed, afgesproken.

Daar hebben we wat voorwerk aan, want we moeten het tracé nog uitzetten. Nu meteen. Om te beginnen naar Goffette voor een paar bosbouwmarkeerspuitbussen. Roze moet opvallen. Vervolgens twee grote stronken omkettingzagen die in de weg staan. En dan het markeren van de te snipperen strook. Eerst maar eens een selfie.

crossbaan01

Overall aan, laarzen chaps en handschoenen. Er staan kleine boompjes, er liggen hopen gladde oude sparrentakken en over dat alles heen ligt het bramenoerwoud.

crossbaan02

We zetten het tracé uit met paaltjes en draad en spuiten roze verf op de route. Alles bij elkaar 500 meter bramenworstelen. Af en toe valt er een bui. We gaan allebei een keer onderuit de bramen in en dan is het lastig overeindkomen tussen al die prikstruiken. We hebben weer veel pret gehad, er is toch niets leukers dan werken in de bosrand, vooral voor iemand die gisteren door een baldadige Harissa is afgebokt en op haar rug op het roundpenzand belandde. Dat kan iedereen gebeuren, en het is juist goed om de volgende dag een beetje in beweging te blijven anders gaan die spieren maar vastzitten.

We kwamen tot net over de helft. Morgen de rest. Als alles straks klaar is kunnen we er met de paarden over en dan leggen we er een paar hindernisjes in aan, dat zal ze aanstaan. Abwechslung muss sein.

crossbaan03

Hoe gaan we dit veld noemen, vroeg R. We hebben het ruïneveld, het zwembadveld en de overkant. En deze strook? De crossbaan, zei ik. Past precies bij een stel gepensioneerden die nog niet uitgeraasd zijn.


En waar is de rest? Hier en in het archief

design © 2020 - powered by InR