logo
 

Mijlpalen

Op deze grijze mistdag waren er weer meerdere mijlpalen, en ook twee mismijlpalen, namelijk dat we dit najaar geen enkele kraanvogel hebben gezien of gehoord, en ook het jaarlijkse bezoek van de Club des jeunes hebben we gemist, die zijn aan de deur geweest toen wij naar Luik waren. Dagen later vonden we bij de voordeur twee natgeregende pakken chocoladekoekjes. Als wij twee eenzame bejaarden waren, zou dat het meest treurige gezicht ever zijn geweest.

We haalden voor de tweede keer hooi en zagen voor het eerst goed de paarden, twee schimmels en een vosbonte, van de nieuwe overbuur. Die van ons hebben al naar ze staan hinniken.

R sloeg onder toezicht van Gygy de eerste paal de grond in voor de vogelvoerhuisjes die we de afgelopen tijd gemaakt hebben. We dachten ze samen uit volgens het silomodel ('vogels mogen niet kunnen zitten op het plankje waar het voer ligt want dat leidt tot verspreiding van ziekten', had de Luxemburgse Vogelbescherming ons streng toegesproken), R construeerde ze en ik schilderde.

voerhuisjes01

Helemaal klaar zijn ze nog niet, er komen op elk huisje nog twee schoorsteentjes, maar wel gebruiksklaar. Het vullen van het silootje gebeurt via het afneembare dak, vernuftig. Nu maar hopen dat de mezen ze weten te waarderen.

voerhuisjes02

Het huisje aan de ruïnekant ligt goed in de vliegroutes, dat aan de keukenkant zullen ze eerst moeten ontdekken. De plaatsing is geschied volgens het criterium 'oma (dwz ik) moet ze goed kunnen zien als ze op de bank zit te breien, en vanaf de ontbijttafel'. Daaraan moeten die vogels zich maar een beetje zien aan te passen.

nologs

Dan de ingrijpendste mijlpaal: we bestelden haardhout. Bijna zeven jaar lang hebben we weten te stoken met het hout dat we zelf zaagden en kloofden na het opruimen van onze bosranden (die geen van alle meer bosranden zijn, omdat alle sparren gekapt zijn). En nu is het op. Links ligt wel een stapeltje van nog geen jaar oud, maar dat is nog te vers. Met de bestelde 4 kuub kunnen we de carport weer vullen en houtstapelen is altijd al een van mijn favoriete bezigheden geweest.


En waar is de rest? Hier en in het archief

design © 2020 - powered by InR