logo
 

Achterstallige mijlpalen 2.0

Alweer een week zonder logje, na een pauze moet ik er altijd even inkomen. Er was niettemin genoeg te melden. Achterstallige mijlpalen maar weer.

We wandelden met Titan en Harissa naar de Vierre, die wel een snelstromende binnenzee leek. Geen camera bij ons en inmiddels is het water alweer bijna naar normaal gezakt.

Laurence kwam met Benjamin om Kira (die kleine zwarte) te (laten) longeren. Galopperen doet deze pony niet graag en we moesten er flink achterheen zitten. De bedoeling is om dat dier wat beter getrainde spieren te bezorgen maar de follow-up moeten we nog zien. Van een keertje een half uur in de roundpen knapt ze natuurlijk niet meteen geweldig op, de eigenares is alleen in de weekends beschikbaar en dan moet het bovendien niet net regenen ofzo. Zo gaat het dikwijls.

Terwijl we de week fris begonnen met het verzagen van de afgewaaide berkentop kwam Sunshine langs. Gygy werd voor het eerst gelongeerd met een sidepull, om te leren het lichaam te buigen. Dat krijgt zeer zeker wél follow-up.

Het restant zaagwerk deed R gisteren en hij kloofde alles ook maar meteen. Ik kruide de verse blokken naar de carport en legde een bodempje. Dit alles afkomstig van één lange tak. Straks kan daar het bestelde gedroogde haardhout bovenop. Of we zagen eerst nog een eik om waar de paarden rondom de schors hebben afgeknaagd. De kettingzaag is als het ware nu nog warm.

berk03

Er kwamen alsnog kraanvogels over, twee maanden later dan anders. Ze waren in Duitsland bljven hangen omdat het zulk zacht weer was, aldus de krant. Het kan zijn dat die kraanvogels meer weten dan meteo.be, want daar wordt geen opvallende vorstperiode aangekondigd voor de komende veertien dagen.

grues

In huis 'oefenden' we met de nieuwe lampen om te zien hoe het zal staan, voordat we een steiger gaan huren om ze op te hangen. R fabriceerde een constructie om ze ongeveer op de reële hoogte te krijgen en om de beurt hielden we de lat omhoog. We vinden het goed. Volgende etappe: kabelgootjes en een steiger.

lampen01

En eropuit om een betere bank te vinden maar daarvoor wachten we een regendag af. Dat is binnenwerk.


En waar is de rest? Hier en in het archief

design © 2020 - powered by InR