logo
 

Werk in uitvoering

Hoera. We hebben weer warmte en warm water. Van zondag tot vrijdag zonder gezeten, dat leek best lang. Niet dat het een ramp was, als je gaat kamperen kun je ook je haar wassen in een emmertje met water uit de waterkoker. En het was zonnig weer, zodat we niet eens de houtkachel hebben aangehad. Maar het is toch fijn dat we weer gewoon kunnen douchen. Blijkbaar was er dichtbij echt niemand die: er verstand van had / zin had om te komen / geen voorjaarsvakantie had / kinderoppas kon regelen, want de monteur kwam helemaal uit Brussel met zijn busje.

busje

Dus mooi. Nu nog een klusje op het gebied van de regenwaterpomp. Daar kwam woensdag ook een busje voor en de pomp werkt nu in principe wel, maar er mankeert nog iets anders aan het systeem, zodat R ook zelf aan de slag gaat. In afwachting spoelen we het toilet niet door met regenwater zoals anders, maar met leidingwater. Wat! Met duur, door de gemeente zorgvuldig gezuiverd drinkwater, en dat terwijl het regenwater gratis uit de lucht valt? Wat zonde. Dat bedenk je dan opeens, terwijl we vroeger natuurlijk altijd doorspoelden met door de gemeente zorgvuldig gezuiverd drinkwater, net als bijna iedereen, zonder daar een moment wakker van te liggen.

Ondertussen is het regelen van Harissa's KI gaande. Morgen kunnen we haar brengen bij de veearts die 'het' gaat doen, en de eigenaar van de hengst is bezig het rietje met bevroren materiaal ter plaatse te krijgen. Romantisch. Ik denk niet dat ons meisje aan het gedoe veel plezier zal beleven, maar om dat te compenseren hebben we wel een hele knappe jongen voor haar uitgezocht.

blackout

De combinatie levert als alles goed gaat straks een heel mooi veulen op, over elf maanden, en ik weet nu al hoe het gaat heten. Jawel. Over belangrijke dingen denk ik best tijdig na.


En waar is de rest? Hier en in het archief

design © 2020 - powered by InR