rss
logo
 

We hooien

Het moment is daar. Olivier kwam maaien, zijn oude groene tractor zonder koplampen doet het nog steeds, evenals zijn maaier waar de lappen bijhangen. Voor ons betekent dat vandaag: onder de omheining strimmen (R van I+R, ginds in de rode cirkel), en voor the other guy ( I van I+R, met houten hark en camera) naar het gemaaide toeharken van het gestrimde gras. Alles bij elkaar een heel end, zo'n hectare.

hooien01

Bij winderig fris weer zoals vandaag is strimmen nog steeds geen fijn karwei, maar toch altijd beter dan bij temperaturen van 30° met zeurende insecten. De hooihark deed het ook nog, ondanks dat hij twee tanden mist en een los bevestigingspiefje heeft. Misschien moet ik eens aan een nieuwe denken.

hooien02

Aan de andere kant staan diegenen die profiteren van al dat werk. Nu, omdat zij het niet hoeven doen, en straks in de herfst en de winter als zij al dat hooi mogen opeten. Wie is er nu eigenlijk met pensioen, vragen wij ons wel eens af. Maar niet echt, wij weten tenslotte best dat wij op aarde zijn om het onze beestjes naar de zin te maken.


En waar is de rest? Hier en in het archief

design © 2019 - powered by InR