rss
logo
 

Night ride

Weer eens een heel ander recept. Ingrediƫnten:

Schemering tijdens het opzadelen. Paarden Jay, Titan (vossen met wat aftekening), Jack de Fjord, en Tip en Spirit (black tobiano, waarvan het wit goed oplichtte in het maanlicht).

nightride01

Elk een koplamp mee (die niet aan is geweest), en voor de deelneemster met zorgzame moeder wat fluospulletjes.

nightride02

De maan (anders dan de vorige keer hadden we nu wel gecheckt hoe laat die opkwam en onderging) en bijna geen bewolking. Op open terrein was het zicht best behoorlijk, met wat grondmist af en toe heel mooi, en tussen de hoge sparren zag je nauwelijks een hand voor ogen.

nightride04

De paarden hebben beter nachtzicht dan wij en die van ons kennen de route. Titan en Jay deden het prima, zelfs op het moment midden in het bos toen iemand in een naburig dorp op het idee kwam om wat vreugdevuurwerk af te steken (gedoe ivm voetbal). Ze hadden het er niet op, maar ze vertrouwden op ons.

nightride03

En wij op hun. 15 km legden we af in bijna drie uur, zelfs een stukje gedraafd toen het nog niet helemaal donker was. Om 01.00 uur waren we weer thuis. Het was leuk, iedereen was tevreden. De anderen trailerden hun paarden naar huis en wij waren blij dat we al thuis waren. Laat naar bed en nu een zondag rust. Woensdag hooi laden, naar verwachting, dan moeten we fit zijn.


En waar is de rest? Hier en in het archief

design © 2020 - powered by InR