rss
logo
 

Kwamkwammertijd

Nu we al drie maanden volop zomer achter de rug hebben, is de komkommer onderhand wel op. Juli en augustus, dat waren vroegah de zomermaanden maar die zijn blijkbaar ge-upgreed tot een funpakket van zeven maanden (van april tot en met september geheel gratis extra hitte, nee, annuleren van deze geweldige aanbieding is niet mogelijk). Het gras verdort, tot in Noorwegen zie ik op Facebook dat de hooiopbrengst zorgelijk is (1/3 van normaal) en wij doen een groot deel van de dag weinig. De paarden staan met maskers en al in de boxen, de zon begint om 5 uur en de knaasjes houden het vol tot na 22.30 uur, als het echt bijna donker is.

Binnen is er internet, waar ook niet veel te beleven is als je Trump en andere rampen overslaat, R is bezig met het ontwerpen van een vernuftig fotoalbumdisplayprogrammadingetje en ik bemoei me met het zonweringbeheer. Spannend.

Om het toch een beetje interessant te houden op dat web daarom nu eens een dier in de zoeker dat hier weliswaar elke dag voorbijkomt maar weblogtechnisch gesproken verregaand onderbelicht is. Een zwarte panter is het niet, dat zou té komkommer zijn, nee, het is Maurice van twee huizen verder. Ik ben gek op katten en op Siamezen het allergekst, maar in het begin kwam Maurice om de macht in de buurt vechten en de rugdekking die ik Het Ventje daarbij bood, heeft Maurice mij nooit vergeven. Het is een formidabele persoonlijkheid, die passerende auto's tot stilstand weet te brengen door botweg op het wegdek te blijven liggen, maar mij vertrouwt hij niet meer. Scherper in beeld kan niet, hij draaft altijd quasi-nonchalant weg als hij me ziet ('ik was toch al van plan de andere kant op te gaan, dringende business daar'). Maar ach, kwamkwammertijdfoto's van wilde dieren zijn altijd een beetje vaag.

maurice

En wat valt er nog meer te doen of te melden in dit hogerdanhoogseizoen? Weinig. Ik ga maar eens een puzzeltje leggen, ja leuk, eentje met paarden.

legpuzzle

O nee, dat puzzeltje heeft zichzelf al gelegd. Daar kwamkwam ik zonet achter.


En waar is de rest? Hier en in het archief

design © 2020 - powered by InR