logo
 

Positief denken

Het blijft veel te warm. Laat ik de voordelen daarvan eens opsommen.

Doordat we nu al hooi voeren, zijn we des te eerder van die drie rollen af die anders tot eind november lelijk in de weg zouden zijn blijven liggen.
Er zijn nagenoeg geen dazen, die houden blijkbaar niet van dit soort weer.
Er zijn helemaal geen teken. R heeft gelezen dat teken zich bij droogte terugtrekken in de grond. Ik heb gelezen dat iemand in Engeland klaagde dat daar zo veel teken zijn. Blij dat wij Belgische teken hebben. Nog beter zou zijn als ze allemaal omkwamen maar je kunt niet alles hebben.
Er zijn alleen 's avonds als het bijna donker is wat knaasjes. Dat is veel en veel beter dan de hele dag door knaasjes.
Er zijn totaal geen naaktslakken. Ook allemaal ondergronds gegaan, kunnen we aannemen.
Er zijn overdag ontzettend veel gewone mestvliegen. Dat is niet positief maar onze paarden hebben vliegenmaskers, anders zouden wij allen allang gek zijn geworden.
De gazonmaaier is al twee maanden compleet werkloos. Tijdbesparing!
De regenwatertank is al meer dan een maand leeg maar onze gemeente heeft tot nu toe geen watergebrek dus het is niet meteen een ramp als een van de veulens of Harissa weer eens lekker in de drinkbak staat te graven. De jonge boompjes (Acer walnoot kastanje en cypres) krijgen iedere dag een gieter, evenals de buddleia's, kornoelje, kamperfoelie en hibiscus plus de drie rodondendrons in de terraspotten, net genoeg om ze in leven te houden, maar sproeien doen we niet.
We maakten een zondagochtendrit (van 8 tot 10 uur), het was toen nog redelijk koel.
In het bos achter het huis staat nog heel wat gras zodat we de paarden, naast het saaie hooi, om de beurt iedere avond wat afwisseling kunnen bezorgen.

gras

De vliegenmepper gaat altijd mee om de grote brommers plat te slaan, we weten niet hoe die heten maar we noemen ze Kreidlers.

gras01

Iedere dag een nieuwe salade uitvinden met wat er in huis blijkt te zijn, is een culinaire uitdaging. R zegt nog steeds dat ze smakelijk zijn.
Als het 's nachts echt te warm is kunnen we in de logeerkamer slapen, waar nauwelijks zon binnenkomt.
Af en toe is er een dagdeel met wat wind. Warme wind, maar het scheelt toch.
Het is alweer augustus.

Het is niet uitgesloten dat het dinsdagavond eventueel zou kunnen gaan regenen. Of een buitje. Of onweder. Alles welkom.


En waar is de rest? Hier en in het archief

design © 2020 - powered by InR