rss
logo
 

Sssssllllurrrrppp!!!!!

O wat heerlijk. Eindelijk dan toch: 's nachts regen en nu motregen. Eindelijk een ochtend wakker worden als de zon niet al uren staat te branden en het niet alweer 25 ° is. Een dag zonder alle screens dicht en liefst de gordijnen ook nog. De uitgedroogde bodem slurpt uit alle macht het vocht op. En het allerbelangrijkste: motregen voor alle dorstige planten. Nat gras. Geen vliegen. Lekker, 12 °. Blije paarden, zonder staartgezwiep of orengeklapper.

motregen01

Nog veel blijer werden ze toen we ze naar de overkant brachten. Gras! Een hele hectare vol gras, okee, niet zulk hoog gras als in een normale nazomer maar dat maakt de paarden niet uit. Ons wel, maar het is van later zorg. Voor nu is het genieten.

motregen02

Verdere nieuwtjes. Olivier kwam zaterdag met de hooiwagen alle dakplaten en spanten opladen die van het oude dak over waren. Niet dat ze in de weg lagen maar het ruimt toch fijn op, alweer een etappe afgesloten. Sophie kwam zondag onze trailer lenen om Maeva met paard te vervoeren naar een cursus paardrijden-en-Nederlands-leren-in-één-week. Alex heeft een nieuwe Jeep. De vijver bij de zagerij staat bijna droog. Ditjes en datjes.

motregen03

En de grote bomeneter is het karwei aan de overkant van het bospad aan het afmaken, zodat we nu de nieuwe sky line al kunnen ontwaren. We stonden een tijdlang bij het zagen en strippen te kijken, lekker fris in de regen. Ik kon constateren dat mijn 'nieuwe' schoenen niet waterdicht zijn, dat was in drie maanden droogte nog niet getest. De bomentransporteur komt net aan om de gezaagde en gestripte stammen op te laden. De kamerplanten staan buiten in het zachte gespetter. Motregen, motregen met een gouden randje, en nu zelfs echte regen, met druppels! Wat ons betreft duurt het de hele dag. Minstens.


En waar is de rest? Hier en in het archief

design © 2020 - powered by InR