logo
 

Waar is de jacht?

Dat is momenteel niet eenvoudig te weten te komen. Wij liggen net buiten het cordon in verband met de varkenspest en we hebben de indruk dat de jagers van daar nu hier de omgeving onveilig komen maken. Maar het wordt niet behoorlijk aangekondigd. Normaal worden er A4-tjes aan de ingang van het bos opgehangen maar daar hangt al het hele jaar een eenzaam briefje dat de jacht plaatsvindt op 11 november; in 2017 dus. In elk geval niet nu, maar toen R de logees zaterdag naar de startplek voor hun hardlooprondje wilde brengen, deze keer in Straimont, was het evengoed mis.

's Middags was het helemaal bar. R ging kijken of de kust veilig was: geen aankondiging. Maar toen we met Titan en Harissa met elk een kleinkind op de rug bij het driehoekje kwamen aanwandelen, stonden daar diverse terreinwagens en een trailer, en hatsee, even verderop zaten op hun klapstoeltjes in de berm twee nerveuze sportievelingen met geweren en het bekende fluovest, en er was drijverslawaai te horen op korte afstand. We bemopperden ze, maar het waren Vlamingen die hier niet wonen dus dat leverde weinig op, en we maakten rechtsomkeert.

En de jachtkalender dan? Die geeft voor zaterdag 27 oktober geen jacht aan hier, en wijst er als disclaimer op dat de wandelaar altijd moet letten op de aankondigingen bij de ingang van het bos.

waarisdejacht

De paarden houden alle richtingen terdege in het oog, maar hoewel de kalender voor vandaag wel jacht in Suxy vermeldde, kwamen er wild, jagers noch honden opdagen.


En waar is de rest? Hier en in het archief

design © 2020 - powered by InR