logo
 

Aan de lange teugel

De training van Gygy is weer begonnen. Ze heeft een paar maanden over het geleerde kunnen nadenken en nu was het tijd voor de volgende fase. Eerst maar weer eens degelijk longeren. Tot onze verbazing (maar niet die van Sunshine) bokte Gygy nog een paar keer behoorlijk in galop. Dat moet eerst opgelost worden voordat er aan rijden gedacht kan worden. Een carrière als rodeoruiter ambieer ik niet op mijn ouwe dag.

Daarna kwamen de lange teugels aan de orde, dat is een keer eerder door Sunshine gedaan en nu was het R's beurt. Lastig hoor, een korte lange teugel met lus in de ene hand, een lange lange teugel achter het paard om in de andere hand, en de longeerzweep in, eh ... de derde hand, oftewel onder de arm maar wel stand-by, en dan een jong paard voorwaarts blijven houden. Rechtsom, linksom, bedenk zelf de complicaties bij het van hand veranderen. Zelf begin ik er niet eens aan, daar mijn handen vaak al in de knoop raken als ik gewoon twee teugels moet vasthouden. Maar R kan het, eerst met hands-on instructie door Sunshine.

gygy01

En daarna zelfstandig. Heel knap. Gygy en R raakten maar één keer in de teugels verward.

gygy02

De hele middag buiten in de schrale oostenwind. Halverwege kwamen de buurmeisjes even kijken maar die vertrokken alweer snel. Na afloop mocht Gygy een uurtje onder de zweetdeken en I+R gingen naar binnen met een glas hete thee.

Komende twee weken enkele keren oefenen met longeren.


En waar is de rest? Hier en in het archief

design © 2020 - powered by InR