logo
 

Meer huisvlijt

Deze week regende het een paar dagdelen. Dat is goed, de uitgedroogde grond kan nog heel wat meer regen hebben. Tijdens ons ritje vrijdag zagen we dat het waterpeil in de Vierre hoogstens een ietsepietsje was gestegen. Titan kent dat plekje nu wel en ging zonder meer het water in, maar Jay, die toch ook al eens van die oever was afgedaald, stribbelde even tegen.

Nu we toch wat tijd binnen doorbrachten (afgezien van mijn vlijtige geknip van bramenslierten tussen de buien door) verbouwde ik wat kleding. Van maar liefst vijf hoodies (waaronder twee heel oude waar ik de boorden al had afgehaald) knipte ik de capuchon af. Hoodies zijn eigenlijk helemaal niet handig. Wanneer heb ik nu ooit die capuchon op, die zit maar in de weg. Als je achterom wilt kijken zie je niks als je hem ophebt, en als je hem niet ophebt vormt hij een bult onder je jas. Dat is al jaren zo maar ineens had ik er genoeg van. Knipknipknip, weg. Nu heb ik dus vijf sweatshirts met een ietwat ambachtelijke halslijn. Veel beter.

pet

Maar ik was niet alleen destructief bezig. Eindelijk zette ik het flipje van mijn petten vast. Ik heb buiten bijna altijd een pet op, tegen de zon, de knaasjes, de regen of de wind, al naar gelang. Dat flipje bestaat uit twee stukjes klittenband zodat je het op maat kan maken, en na een paar jaar dragen is dat band versleten maar de pet nog lang niet. Ik heb er twee, precies dezelfde, zodat ik ze om en om kan wassen. Prima petten, en nu met vastgenaaid flipje passen die alleen mij maar, ik heb een heel klein hoofd. Wat een genoegen, een pet die meteen goed zit en niet steeds losraakt, ik had het veel eerder moeten doen.

Gisteren verzaagde R twee kleine bielsjes voor de poten en vandaag zetten we de 2-meter biels in de parketlak. Voor het bankje dat in de crossbaan komt. Morgen de andere kant lakken en dan kan het geïnstalleerd. Uitzicht naar twee kanten de crossbaan in en over het dorp.


En waar is de rest? Hier en in het archief

design © 2020 - powered by InR