rss
logo
 

Op verkenning

Vrijdag de oostelijke ingangen van het domaine des Epioux verkend. Nu we niet naar het zuiden kunnen uitrijden, zijn we op zoek naar nieuwe gebieden. Waarom de gemeente Mons zijn domein niet openstelt voor ruiters fietsers en wandelaars begrijpen we niet maar men doet maar. Er was een stukje toegankelijk via de asfaltweg, maar we vonden er niets aan. Te veel verbodsbordjes, verkeerregelbordjes en zelfs geen toegang tot de waterkant. Vlakbij huis hebben we mooiere bossen. Wel, nu weten we het en dat was de opzet van de rit. Mooi fris voorjaarsweer, 20 km en we zagen drie reeën vlakbij huis.

Zaterdag en zondag regende het. Goed zo. Ten eerste heeft het gras dat nodig en ten tweede kunnen wij dan eens uitgebreid met de kachel aan met een boek op de bank respectievelijk achter de pc zitten. De paarden vinden het ook prima want dan zijn er geen vliegen en knaasjes.

bijdeboxen

Nu maandag, 's ochtends fraaie nevel, paarden lekker languit in het groene gras, en zodra het warmer wordt, komen ze schuilen onder het dak. Dan hebben ze ook wel weer genoeg gegeten, er ligt nog wat hooi maar daar houden we ook mee op. Alleen Harissa en Gygy krijgen nog een schep graan, na twee dagen wisten ze al dat het aan het eind van de dag de moeite waard is om even naar de boxen te wandelen, terwijl de anderen in de wei blijven.

hitime

Het veulen is nog niet tevoorschijn gekomen, terwijl het toch high time is. Tien over twaalf om precies te zijn.


En waar is de rest? Hier en in het archief

design © 2020 - powered by InR