logo
 

Verkoeling

Gisteren en vandaag 34°. We gaven de paarden een frisse buitendouche. Na even wennen want al een tijd geleden, wisten ze het wel weer te waarderen. Jay en ik trekken even hetzelfde gezicht maar nee echt, we vonden het allebei lekker koel.

verkoeling01

Kir ziet dit soort verrassingen altijd helemaal zitten. En uit de slang drinken willen ze allemaal wel.

verkoeling02

Voor Titan is na het douchen een heerlijk zandbad het summum, dan plakt het zand extra lekker aan de huid.

verkoeling03

Vanmiddag spoten we ze nat onder het boxendak. Dubbel rendement van het water want zo koelt de betonplaat ook nog een tijdje na. Het levert niet minder maar ook niet meer dazen en brommers op.

verkoeling04

We verstrekten ze nog een emmer water, zodat ze niet door de bloedhitte naar de automatische drinkbak hoeven te sjouwen. De belangstelling was matig, wat goed is want het betekent dat ze kennelijk niet heel erg dorstig zijn.

verkoeling05

Ten slotte zien wij hier dat HiTime voor het eerst van zijn leven uit een emmer drinkt. Mijlpaal. Dat is de tegengestelde richting van de tot nu toe gebruikelijke: met zijn hoofd naar beneden slurpt hij het water naar boven, terwijl hij bij het drinken bij Harissa zijn hoofd omhoog moet steken en een halve slag draaien om wat binnen te krijgen. Daar gaat hij natuurlijk ook gewoon mee door. Slurp slurp.


En waar is de rest? Hier en in het archief

design © 2020 - powered by InR