logo
 

Water

In het weitje bij de ruïne staat sinds een paar weken een werkpaard, net als vorig jaar. We vinden hem een beetje zielig want hij is altijd alleen. Zo'n groot werkpaard rent normaal al niet veel rond maar deze staat bijna steeds in hetzelfde hoekje onder de bomen, hij heeft een flinke drinkbak, prikkeldraad en een hoop vliegen en horzels, en dat is het dan. Hoe hij heet en van wie hij is, weten we niet. Niet van iemand uit het dorp.

Het beestje heeft geen afleiding, alleen R maakt af en toe een praatje met hem als hij dan eens aan het hek staat. Nu reed R er woensdag langs, terug van boodschappendoen, en hij zag dat er nagenoeg geen water in zijn drinkbak zat. Vrijdag gingen we bij hem kijken: kurkdroog. Met dit weer zou de eigenaar elke dag moeten komen checken en zo nodig bijvullen maar er had duidelijk niemand naar omgekeken. Dus wij naar huis, een 25-liter bidon gevuld en nog een aparte emmer om die drinkbak eerst even schoon te maken want die zag er niet uit.

Het arme dier was erg blij en slurpte alles in een keer op. Uiteindelijk reden we nog twee keer heen en weer, dus 75 liter in totaal, en vanochtend nog eens. Ook hingen we een stuk karton aan de draad met een oproep aan de eigenaar om er wat aan te doen.

oscar

En anders zouden we na het weekend de bevoegde instanties inschakelen want zo kon het niet doorgaan. Maar het heeft geholpen. Vanavond reden we er weer heen, met voor de zekerheid weer een volle bidon achterin de auto, het stuk karton was weg en de drinkbak was tot de rand vol.

Goed zo. We houden hem in de gaten maar we denken dat de boodschap is overgekomen. In elk geval weet de eigenaar nu dat er op gelet wordt.


En waar is de rest? Hier en in het archief

design © 2020 - powered by InR