rss
logo
 

Toch goed

Vanwege het hete (30+°) droge weer van de afgelopen maand en de verwachting van iets milder maar nog steeds warm en droog weer voor de komende twee weken, hadden we ons voorgenomen om de komende week een paar keer vroeg op te staan en een ritje te maken voordat er te veel zon en te veel vliegen zijn. Goed plan, te beginnen maandag.

Alleen versliep ik mij die ochtend doordat ik de avond ervoor niet in slaap had kunnen komen. Jammer.

Dinsdag dan maar. Alleen versliep ik mij ook dinsdag, deze keer om onverklaarbare redenen. Het was alweer tegen 9 uur eer ik 'wakker' werd en zelfs dat was het woord niet. Eerst koffie dan toch maar, je wil ten slotte niet op het paard in slaap vallen en bovendien is het vandaag een stuk minder warm dan de afgelopen periode dus het geeft niet dat we wat later gaan dan gepland.

Goed. Ik had net tegen tienen mijn korte broek uit- en mijn rijbroek aangetrokken toen *dingdong* de bel ging. Wie daar? Een meneertje met een reuzenvrachtwagen en een partij biels. O ja, die waren wij zaterdag gaan bestellen. U zou toch de avond tevoren bellen om zeker te zijn dat wij bij aflevering thuis waren? Tja. Hij hees zijn pakket biels uit de aanhanger in de vrachtwagen, koppelde de aanhanger af, reed achteruit het pad op en hees het pakket netjes achter de omheining in het weiland.

biels

Kijk. Als ik mij niet had verslapen, waren we op het afleveringstijdstip niet thuis geweest maar ergens in het bos, dan had hij zijn lading waarschijnlijk in de wegberm gedeponeerd en hadden wij die verder moeten verslepen. Extra werk.

ritje

En na afloop maakten we toch een ritje. Een groot rondje, even de Vierre in, en langs schaduwrijke bospaden, kalm aan, bij Titan zit een ijzer los, het was toch nog best warm en er waren volop dazen. Het is bovendien geen weer voor tuinwerk en bielsen ingraven. Misschien volgende week.


En waar is de rest? Hier en in het archief

design © 2020 - powered by InR