logo
 

Zo kan het toch ook, weergoden

Wolken buien droog maar bewolkt plensbui buitje witte wolken grijze wolken donkere wolken. Dat de weergoden het weten, ik zeg het ze nog maar weer eens: al die zon de hele tijd is helemaal niet nodig. Af en toe zo'n wolkendag, het is niet alle dagen zon-dag. Begrepen?

Het gras en de tuin hebben regen nodig en ook de paarden vinden dit weer echt veel prettiger. Je kunt eens een tukje doen in de wei zonder gebraden te worden of geplaagd door vliegen knaasjes dazen en horzels. Gewoon lekker even liggen in de koelte.

wolken

En ook de mens kan eens wat doen zonder gebraden te worden of geplaagd door vliegen knaasjes dazen en horzels. Bijvoorbeeld de eerste hand leggen aan het nieuwe tuinpad. Zaagzaagzaag, acht bielzen een stukje ingekort en biels nr 1 alvast eens neergelegd. Een krachtig begin. Het vervolg wordt vanzelf gelogd.

tuinpad01

Intussen keek ik rond in de nieuwe Ć©picerie in Florenville, waar ik een ouderwetse komkommer vond om dzadziki mee te maken. Ik blij. Het is even werk maar dan heb je ook wat, mjammjammjam. Dat komt goed uit voor het eten van morgen na de dagrit, samen met de vanouds bekende linzensoep brood met lokale geitenkaasjes en aardbeien toe.

Eigenlijk zouden we frambozen toe moeten eten, ze zijn rijp maar heel klein. Te veel zon en te weinig regen gehad. Weergodenfoutje.


En waar is de rest? Hier en in het archief

design © 2020 - powered by InR