logo
 

De vooruitgang

Het werk aan ons weggetje gaat voortvarend. Goten en putten aangebracht, wegdek verwijderd, 55 cm diep uitgegraven en weer volgestort, en, voor ons het belangrijkste: een dikke rode buis naar de overkant waar de waterslang door kan en een dunnere voor de elektriciteitskabel. Hoera. De mannetjes zijn erg behulpzaam en willen ook nog wel even de sleuf graven waar die buizen straks door de berm moeten. Een graafmachine doet dat heel wat sneller en makkelijker dan R met de schep.

Die machines zijn zo sterk. Een vrachtauto die vastliep in het zand en niet tegen de helling op kwam, kon zo van achter weer vlotgeduwd worden.

werk03

Deze middag gebruikten we de crossbaan eens voor nuttige oefeningen in plaats van alleen bramenpluk en wat rondscharrelen door de paarden. J kwam met Pepper weer oefenen in 'zich netjes gedragen zonder duwen of trekken als er andere paarden bij zijn', Titan voorop en Jay erachter. We deden een groot aantal rondjes in stap. J vindt dat er duidelijke vooruitgang is ten opzichte van de vorige keer. Onderwijl sprong ik met Jay een paar keer op de contre-haut en er weer af, die vindt dat niks bijzonders, en over de boomstammetjes, en zelfs met twee voeten op de wipwap, een primeur. Zo hebben we zelf ook nog profijt van die oefeningen.

's Avonds gaan we nu met de paarden een stukje het bos in, waar meer dan genoeg gras staat, voor de vitamines en voor de afwisseling. Gisteravond met Titan Harissa en HiTime, waarbij HiTime wat rondneust en af en toe een galopje trekt. Hierbij een actiefoto. Ja, hij is tamelijk snel.

hitime

Vanavond gingen we er eerst met Jay Harissa en HiTime op uit, en toen het al bijna donker was nog 'even' met Kir en Titan, anders was het voor hun zo sneu. Voor de paarden mag dat gegraas uren duren, maar als de volle maan achter een wolk verdwijnt zien wij niet meer waar we lopen dus morgen beginnen we een beetje tijdiger. De paarden voor een paar uur naar de wei aan de overkant van het weggetje brengen is momenteel een beetje moeilijk.


En waar is de rest? Hier en in het archief

design © 2020 - powered by InR