logo
 

Telkens een stukje verder

Regen hagel natte sneeuw opklaringen regen wind. Maandag en dinsdag nodigden niet uit tot veel buiten zijn, afgezien van mest ruimen en hooi voeren. Er was jacht aangekondigd op de vrije 11 november maar we merkten niets. Ik heb altijd wel leedvermaak als de jagers kletsnat regenen maar dit keer hadden ze blijkbaar geen zin.

Binnen de kachel aan, pc, en dikke boeken lezen. Dalrymple over Afghanistan, His Dark Materials weer eens, en The Book of Dust II, spannend. Op de Baraque de fraîture ligt al sneeuw.

Zondag was het even droog en zonnig, en er was een mijlpaaltje, een etappe in de opleiding van Kir. Na even longeren kachelden we los een paar rondjes in stap door de roundpen, beenhulpen, teugelhulpen, alles rustig aan. Geen longeerder aanwezig, geen touw, gewoon: een ruiter op een paard, alsof het niks is. Good girl(s)!

Daarna zadelde R Titan op en werden we enkele rondjes in stap door de crossbaan geponied. Kir liep voorbeeldig mee, ik moest alleen oppassen dat ik Titan niet in zijn heup prikte met mijn laars. HiTime trippelde ook mee, hij is dat gewend: als de grote paarden ergens heen gaan, volgt hij netjes in hetzelfde tempo.

Jammer dat er niemand bij was die foto's en filmpjes kon maken van de heuglijke gang van zaken, maar dat komt wel weer eens.

ruineveld

Dan maar een foto van ons ruïneveld, dat er op die ene zonnige dag bijlag als een schoon biljartlaken. Het is veel te nat om mest uit te rijden. Hopelijk volgende week.

Océ begroet ons luidkeels als we 's ochtends bij de hooibox komen, laat zich uitgebreid aaien, geeft kopjes en vindt het niet erg dat er een baal hooi van zijn slaapplaats wordt afgehaald. Hij begrijpt al dat er telkens gewoon weer een nieuwe kar hooi komt waardoor zijn troon dan opeens veel hoger wordt. En hoewel er genoeg kattenbrokjes worden verstrekt, ving hij twee muizen, die hij op het hooi bewaart om mee te spelen. Dat hoeft nu ook weer niet Océ. Ik wierp de slachtoffers tussen de bramen. We willen wel hooi kunnen voeren zonder in het halfdonker in een dode muis te grijpen, het leven op het platteland is enerverend genoeg.


En waar is de rest? Hier en in het archief

design © 2020 - powered by InR