logo
 

Hij bestaat officieel

Mijlpaal-van-de-dag: de kleine prins is vanmiddag voorzien van een chip, van verschillende kanten gefotografeerd, en zijn haarwervels en aftekeningen zijn beschreven. De haarwervels waren moeilijk te vinden in zijn wollige wintervacht. Al deze gegevens worden opgenomen in het paspoort dat hij krijgt. Van de chipnaald schrok hij wel even, dat is een dikke, maar ons lammetje doorstond alles toch moedig. Ook trok de veearts uit zijn staart een paar haren met haarvaatjes en al, voor de DNA-analyse ten behoeve van de inschrijving in het stamboek.

Ten slotte kreeg hij zijn eerste griep / tetanus-vaccinatie. Hiermee is zijn leven als officieel geregistreerd paard begonnen.

chip

De vier andere paarden kregen hun halfjaarlijkse rhino-spuit, alleen HiTime nog niet anders zou het wat te veel ineens worden voor onze kleine dappere. Over twee weken is hij aan de beurt.

Wat Jay betreft, lijkt het toch een kwestie van hormonen. Zodra ik haar in afwachting van de veearts naar het achterveld bracht, waar Titan was, begon het spektakel weer. Zelfs toen ik haar in een box opsloot, maakte ze nog een hoop herrie zodra Titan in de buurt kwam, zodat uiteindelijk zelfs het luik dicht moest. En zodra ze alleen met Harissa in de wei stond, was ze weer de rust zelf. De zwelling was volgens de veearts toch iets afgenomen dus we kijken het nog even aan.


En waar is de rest? Hier en in het archief

design © 2020 - powered by InR