logo
 

Kalm aan maar

Hoog tijd om Nero aan het web voor te stellen. Hij loopt hier tenslotte al een jaar of twee rond, jaagt in de crossbaan en slaapt in het tractorschuurtje. Hij is volledig self-supporting, zoals dat hoort voor een boerderijkat. Océ krijgt brokjes, Nero vangt muizen, vogels en insecten. In het begin joegen we hem nog weleens weg omdat we bang waren dat hij Het Ventje zou bedreigen, maar de laatste tijd is hij erg aanhankelijk geworden en er zijn ogenblikken dat je geen voet kunt verzetten doordat hij rondjes eromheen draait. Océ en Nero zijn goede maatjes en begeleiden ons dikwijls 's avonds als we door de crossbaan kuieren. Als de dierenartsen weer niet-spoedeisende gevallen gaan behandelen, is hij aan de beurt voor castratie. Sneu voor hem, maar hij moet zijn ... eh, steentje bijdragen aan de voorkoming van kattenoverbevolking in de regio. En als het eenmaal gebeurd is, weet hij toch niet beter, denk ik maar.

nero

Verder zijn er door het warme weer (25°) volop knaasjes. De paarden hebben gisteren voor het eerst hun kapjes opgehad, best laat vergeleken met vorig jaar. Af en toe trotseren ze het gekriebel een tijdje om op hun privéstrandje te kunnen liggen, maar het grootste deel van de dag staan ze te lummelen in de boxen.

onthebeach

Zelf ben ik niet je dát. Zondag tijdens de rit ben ik in galop kennelijk tegen een tak aan gebotst met mijn helm. Knal. Geen schade of verwondingen, alleen even duizelig, en gewoon het laatste stukje naar huis gereden, afgezadeld, hoeven uitgekrabd, dekjes te drogen gehangen. Tenminste, dat zegt R, en mijn gps-horloge heeft het ook geregistreerd dus het zal wel waar zijn. Zelf weet ik er niets van. Compleet blanco. Het is wel zo dat mensen met een hersenschudding zich niets kunnen herinneren van wat onmiddellijk voorafging. Maar bij mij betreft de leegte het half uur erna. R vindt dat logisch. Die mensen zijn op hun achterhoofd gevallen zegt hij, en jij hebt een klap tegen je voorhoofd gehad. Het zal wel. In elk geval goed dat ik mijn helm ophad, anders was het vast een bloedbad geworden. Nu alleen nog een beetje hoofdpijn maar dat gaat geleidelijk beter. Kalm aan maar.

reageer ook (8)

En waar is de rest? Hier en in het archief

design © 2020 - powered by InR