logo
 

Drie mijlpalen

Zondag was een dag met drie bijzondere mijlpalen. Twee kleine en een heel grote. De eerste is eigenlijk een mijlpaal met verschillende zijtakken, een soort mijlboom. Ten eerste maakten we kennis met Cisco, het nieuwe paard van K+V, wit met twee kleuren spikkels. Ten tweede maakten we voor het eerst sinds de lock down, dat is drie (drie? ja echt drie) maanden geleden, weer een bosrit met Beerbaum en Scooby, staken de Semois over bij heel lage waterstand -- waar twee kano's in bleven steken --, en reden terug via het zwijnenpesthek, waar nu een handig klein hekje in geconstrueerd is zodat je er gemakkelijk door kan, en langs de Vallée de l'eau terug naar huis. Delen van de regio waar we vanwege de pest bijna twee jaar niet geweest zijn. Het was overal mooi, de bospaden zijn nog steeds goed toegankelijk en niet overwoekerd, en we kwamen alleen een paar mountainbikers tegen, plus een groene kikker midden in het bos.

Als tweede mijlpaal telt dat de jonge zwaluwen zijn uitgevlogen. We waren ze even kwijt en waren al bang dat Nero en Océ ze hadden opgepeuzeld, maar 's avonds zagen we de vier jonkies met hun ouders op een rijtje op een plank in box drie zitten pitten. Niet storen, we zijn zuinig op ze want ze moeten al die stekende bijtende rondzoemende insecten bij de boxen opeten. Als submijlpaaltje moet ik melden dat die grote, die we vroeger 'grote brommers' noemden (maar nu weten we hoe ze heten: 'Kreidlers'), er weer zijn. Dat is vroeg in het seizoen, terwijl het nog niet eens heel warm is. Blijkbaar vinden dazen 25° een fijne temperatuur.

jay

De derde, heel grote mijlpaal is het vertrek van Jay. Ze is nu voorgoed van Sunshine, waar ze een goed en eerlijk leven krijgt, in de wei met Gygy en Spirit, met misschien iets meer werk dan bij ons maar dat is wel aan Jay besteed. Vier paarden is goed voor ons. Drie merries aan het werk houden was voor mij te veel, en voor vijf hadden we eigenlijk iets te weinig plaats. Er is lang over nagedacht en het is een goede beslissing. En we zien Jay ongetwijfeld nog dikwijls terug als we samen gaan rijden.

reageer ook (4)

En waar is de rest? Hier en in het archief

design © 2020 - powered by InR