logo
 

Vroeg uitje

Donderdagochtend weer vroeg op om de paarden een uitje te geven, een snackuitje, vers gras. De weilanden vergelen zienderogen maar op de bospaden achter het huis staat nog allerlei smakelijks. Zo vroeg was een vliegenmasker nog niet nodig. Titan en Harissa eerst, Paprika en Kir daarrna iets korter want die zijn meer dan rond genoeg. Vanmorgen was het de moeite niet, volgens de verwachting zou het om 8 uur al 23° zijn.

Dat waren de activiteiten van de dag dan wel zo'n beetje, alleen tegen het eind van de middag spuiten we de paarden een keer nat. Ze weten het al, zodra de pomp aanslaat komen ze aankuieren naar de doucheplaats. Daarna is het meteen rollen, als het goed is in het gras, maar gewoon in het zand plakt ook lekker. Begin van de avond wandelen ze dan de crossbaan in en tegen dat het donker wordt slenteren ze er al etend weer uit. We lopen met ze mee, samen met Océ en Nero voor de gezelligheid. Vredig. Het is heet, maar voor de rest gaat in Suxy alles best.

zwaluwen

De jonge zwaluwen zitten nu alleen 's nachts nog te pitten op hun plank boven de boxen. Het zijn er vier, nummer drie wilde bljkbaar niet op de foto (die is van een week geleden). Toen konden ze nog niet eens vliegen maar nu scheren en scheuren ze overdag behendig rond boven het weiland in gezelschap van een heleboel andere. Aan het oefenen voor de grote trek in september. Dat ze dat kunnen, dat hele eind, met die fragiele vleugeltjes die nog maar net zijn ontwikkeld. Geweldig.

reageer ook (3)

En waar is de rest? Hier en in het archief

design © 2020 - powered by InR