rss
logo
 
vrijdag 20 april 2018

Echt

Soms vind ik het maar moeilijk te bevatten dat alles om ons heen de werkelijkheid is en niet een of ander sprookje, een wensdroom die ik zelf verzonnen heb en waarvan ik af en toe vanuit mijn dakraampjes vier hoog achter met uitzicht op een fabrieksschoorsteen en een tankstation net doe alsof het echt is, zolang ik er maar met mijn ogen dicht aan denk. Uit elk dakraam een ander droombeeld, kleine en grote.

hoger

De plant voor ons keukenraam, met de zonsopgang erachter. Een heel gewone grassoort, die steeds maar hoger en hoger wordt zonder dat ik er wat voor doe. Ja, water geven.

harder

En in het veld voor de ruïne trekken de paarden samen een sprintje. Die paarden, die mooie, die fijne gezonde levenslustige paarden, die zijn van ons, en die paarse bloemen op de voorgrond ook nog. Dat kan toch haast niet waar zijn? Ha, dat zou iedereen wel willen. Sweet dreams.

Maar het is echt. R heeft vandaag het weiland aan de overkant gesleept en ik heb met Harissa lekker zo hard gegaloppeerd als ze maar wilde. Echter kan het niet worden.


En waar is de rest? Hier en in het archief

design © 2018 - powered by InR