logo
 

Ponying op een koude voorjaarsdag

Wat houdt ponying in, wilde iemand weten.

Benodigdheden:
Een jong paard waarvoor alles nieuw is, in dit geval Harissa, die eind april 4 jaar wordt
Een ervaren paard dat niet snel van zijn stuk raakt zoals Nemo, die 30 jaar of ouder is (precies bekend is zijn leeftijd niet maar het is duidelijk dat hij alles wel gezien heeft in zijn leven)
Een ervaren ruiter en instructeur zoals Sunshine, die niet snel in de knoop raakt met twee teugels en een touw in handen
Een ruiter op het te ponyen paard hoeft niet per se maar het kan. Die ruiter houdt wel de teugels vast maar bemoeit zich niet met sturen en remmen, dat gebeurt via het touw
Een stevig soepel touw van ongeveer drie meter dat dient als veiligheidsvoorziening.

pony2

Het jonge paard hoeft niets anders te doen dan zo netjes mogelijk meelopen en zoveel mogelijk waarnemen en leren, bijvoorbeeld dat het niet bang hoeft te zijn voor een wapperend roodwit lintje in een boom, dat boomstronken geen krokodillen zijn en dat de tocht altijd eindigt met hooi en een veilige omgeving.

Nu is Harissa toch al bijna nergens bang voor en halverwege de rit kon het touw los. Ook zelfstandig liep ze keurig mee. Tegen het eind heeft ze zelfs een tijdje voorop gelopen. De verantwoordelijkheid voor de hele kudde! Oef, dat was wel een zware opdracht, maar ze deed het dapper.

ridingisfun

Ook Jay en Titan deden het prima. Sunday Funday, en Monday dan gaan we gewoon wéér.


En waar is de rest? Hier en in het archief

design © 2021 - powered by InR