logo
 

Bye bye

Vanochtend vervoerden we Gygy naar haar nieuwe verblijfplaats. Het werd tijd. Gygy is een best beestje maar onderhand een beetje overtallig geworden voor ons beperkte terrein. De laatste maanden leerde ze hier ook niet veel meer bij want Sunshine had het druk. Afgelopen dus, de mooie dagen met zijn allen in de crossbaan tussen de brem en de vlier, onder de eenzame berk. Ze is iets meer dan twee jaar bij ons geweest.

gygy

Niet dat ze er qua milieu op achteruit is gegaan. Ze loopt nu in een enorme wei bij het kasteel van de graaf, onder de eeuwenoude kastanjebomen en de rodondendrons langs de oprijlaan, met uitzicht op de vormgesnoeide buxushagen. Ik had spijt dat we de camera niet hadden meegenomen om gauw wat foto's te maken van het kasteel en de tuinen. Hoewel het natuurlijk een beetje onbeleefd zou zijn geweest om zomaar andermans stulp te gaan lopen fotograferen. Ik kan wel zeggen dat ramenwassen daar een dagtaak zal zijn, en voor het parkonderhoud zullen zeker meerdere mannetjes worden ingezet.

Gygy's gedrag in de trailer, naast Titan als geruststellende gezelschap, was zo cool als we van haar gewend zijn. Er zijn nog vier andere paarden en een oude pony daar, die successievelijk aan haar zullen worden voorgesteld. De nieuwe kudde, dat komt wel goed.

En wij zijn thuis blij met het uitzicht op vier paarden en een veulen in de wei. Allemaal van onszelf. Titan Jay Harissa Kir HiTime. Precies goed.


En waar is de rest? Hier en in het archief

design © 2021 - powered by InR