logo
 

Voor de winter

Niet koud maar wel guur, geen weer voor een ritje. Bramen geknipt, takken gesleept, de dracena verpot, R monteerde twee zoutblokhouders en maaide voor de laatste keer dit seizoen het gazon. Achter het huis ging de bomenstripper tekeer en aan de overkant voorzag een tractor met sproeiarmen in een kwartiertje het kerstbomenveld van vers gif.

Sophie kwam aan de deur vanwege halloween met een hele troep pony's en griezelig geschminkte kinderen, met aanzienlijk beter weer dan vorig jaar. Natuurlijk waren we er weer niet op voorbereid maar we hadden toch genoeg snoep en wat ingepakte koekjes om Timeo's helm te vullen.

Voor het eerst een half baaltje hooi verstrekt, om te testen. Hooi van vorig jaar, waar bovendien af en toe een kat in slaapt, maar ze lustten het. Het ging op, elk in een box met de deur open en niettemin zonder schermutselingen of gedoe. HiTime vond het raar spul, die moet er nog aan wennen.

jonkies

Aanleiding om plannen te maken voor de winter. Het lijkt het handigst voor het afspenen om Kir en HiTime aan de overkant te zetten en de andere drie achter het huis, dat is makkelijker als we willen uitrijden. De jonkies kunnen dan in die tijd niet de crossbaan in. Ach, het is maar voor een maand.

Met Kir zit de voortgang er goed in, longeerlijn check, galopje check, voortwaarts gaan op kuitdruk begint wat te lijken, flexen aan de teugel in plaats van het halstertouw ook. Goed beestje.

En kraanvogels kraanvogels kraanvogels.


En waar is de rest? Hier en in het archief

design © 2021 - powered by InR