logo
 

Eerste sneeuwdag

Het sneeuwde de hele dag door maar er bleef niet veel liggen. En wat deden I+R op deze eerste sneeuwdag? Ziektekostendeclaraties in orde maken en indienen. Voilà quoi. Als ik ergens mijn neiging tot procrastinatie op loslaat is het dat wel, daarom gebeurt het ook maar een keer per jaar en dan nog kom ik er eigenlijk pas toe als R ook aan de zijne begint en het bovendien geen weer is om buiten te zijn, maar nu deden al deze factoren zich tegelijk voor. Niet dat het moeilijk is, ik had ook maar zes heel kleine ziektekostentjes - niet gek, op een heel jaar, en dan nog alleen voor jaarlijkse controles en vaccinaties - en ik moet toegeven dat als je eenmaal door alle privacy- en instellingsbeschermende beveiligingen wachtwoorden user names en sms-challenges heen bent, dat online indienen veel makkelijker is dan vroeger toen je al je paperassen nog moest fotokopiëren en in de goede volgorde in een envelop stoppen ... waar was ik, o ja, het was dus in feite een fluitje van een cent maar zo gaat dat altijd bij procrastinatie. Misschien dat ik daar dan toch eens een les uit zou kunnen trekken voor de volgende keer? Nou ja. Dat zien we volgend jaar wel weer. Wie weet.

Dus de middag hadden we vrij. Bij de brandende kachel zitten lezen, af en toe naar buiten kijken, paarden voeren, mest ruimen, gewoon. Er is ieder jaar een eerste sneeuwdag. Voor Kir is dit al de vierde keer.

sneeuw01

Voor HiTime is het de eerste sneeuw. Tenminste, zijn allereerste levensdag viel hem ook al koud op zijn dak, maar ik denk dat zijn bewustheidsveld toen maximaal bestond uit 'ikbenvlakbijmama'. Dus zo'n hele dag sneeuw als vandaag is best nieuw voor hem. Tja jochie, niets aan te doen, het wordt winter. Gelukkig heeft hij een dichte wollige vacht, genoeg hooi en onderdak, en Titan en Kir die om de beurt op de uitkijk staan.

sneeuw02

Océ is in de zomer geboren schatten wij, dit is zijn eerste sneeuwdag ever, maar ook hij heeft een dichte wollige vacht, genoeg hooi en onderdak.

sneeuw03

Het kachelhout is opnieuw gestapeld en de vogelvoerhuisjes zijn geïnstalleerd. I+R zijn klaar voor de winter.


En waar is de rest? Hier en in het archief

design © 2021 - powered by InR