logo
 

'Blijf in uw kot'

Dat is de slogan. Het Frans restez chez vous klinkt iets beleefder. In deze regio houdt men zich daar volgens de media aardig aan. Het wordt in de gaten gehouden via je mobieltje, nu weet ik niet of ik speciaal in het oog wordt gehouden maar toen ik na het houtstapelen achter het tractorschuurtje weer in huis kwam, had ik een melding 'Proximus blijf thuis'. Het tractorschuurtje is ook thuis en zo groot is die afstand nu ook weer niet, maar het was toch opgevallen. Het kan natuurlijk ook toeval geweest zijn, of gewoon een algemene aanmaning, je weet het niet hè.

In elk geval was ik 's morgens ondanks het zonnige weer aantoonbaar in huis, en dit was het resultaat.

applepie

Die appeltjes waren blijven liggen vanwege het mestverspreiden en poetswerk en moesten dringend op, ze begonnen al te schrompelen. Appeltaart van bloem zonder gemix of zelfrijzend gedoe. Goed gelukt, zegt het testpanel.

's Middags gaf R HiTime zijn eerste hindernisles. Alweer een nieuw onderdeel zodat zijn oefeningetjes afwisselend en interessant blijven. Het ging hem goed af.

hitime

Aan oefenen met Kir kwam ik niet toe doordat ik een plotseling idee kreeg voor een beter houtopslagsysteem, en R is dan zo lief om dat meteen te helpen uitvoeren (paaltjes inslaan, schot verplaatsen), zodat ik het nieuwe berkenhout kon herstapelen. Zodoende komt Kir pas morgen aan de beurt.

De lock-down is verlengd tot 19 april; daarna zien we wel weer. Het zal mij niet verbazen als we mei ook nog in ons kot moeten doorbrengen.


En waar is de rest? Hier en in het archief

design © 2020 - powered by InR