logo
 

Achterstallig

Na de opeenvolgende logees was er wat achterstallig onderhoud weg te werken. Het huis schoonmaken, bramen knippen, R maaide al het gazongras en gaf de rhodo's mest, ik werkte wasjes weg. We maakten alle restjes op tot er niets eetbaars en drinkbaars meer in huis was behalve frietaardappelen, mayonaise en sla. Plus een appel en een ei, dat moet genoeg zijn. Het is niet nodig maar af en toe is het een sport om alles op te maken en pas morgen of overmorgen achterstallig boodschappen te doen.

In de crossbaan groeit alles weelderig maar de doorgangen moeten goed open blijven zodat de paarden ons overal kunnen helpen met snoeien. Er staat op meerdere plekken nog volop gras. De overstekende bramenslierten die het pad smaller maken, gaan we te lijf met heggeschaar, hark en snoeischaar. Het is leuk werken met zulk gezellig gezelschap. Océ volgt mijn gehark op de voet en voorziet alles van gemiauwd commentaar.

oce

Voor dit soort activiteiten is het goed weer totdat de zon er opeens doorkomt, zoals gisteren, en ons daar wegjaagt, bijgestaan door verschillende soorten zoemende en stekende insecten. Vandaag was er lekker veel bewolking en aan het eind van de middag fijne motregen.

Ook voor de weilanden is het gunstig, we denken tot een maand na het hooien toe te komen met het ruïneveld samen met het geschnabbel in de crossbaan, mits het weer meewerkt. Het achterveld en zwembadveld zijn ook nog steeds open, for the record. Hooien verwachten we volgende week, als de voorspelling 'warm en droog' uitkomt.

Verder achterstallig logbaars.

We konden vaststellen: wandelen met een ietsje oudere logee gaat veel beter en verder (al dan niet te paard) dan met een logee van drie jaar oud. Heen en terug naar de ruïne is al te ver, zodat het logeetje driekwart van het traject door papa moet worden gedragen, evenals het bijbehorende fietsje. Bij J te A, nu weer te A, is dat niet nodig.

De honden aan de overkant zijn in hun kennels gearriveerd. Ze blaffen af en toe, maar voor ons niet hinderlijk. Als ze overlast gaan bezorgen, rekenen we op buren en overburen die het klagen voor hun rekening gaan nemen.

Morgen gaan we weer eens een ritje maken. Dat is ook achterstallig.


En waar is de rest? Hier en in het archief

design © 2021 - powered by InR