logo
 

Los zand

Zondag maakten we weer een fijn ritje met Harissa en Titan, via Burnéchamps de Semois in. Het peil van de Semois is op een dieptepunt, je kunt de bodem zien. Er waren meer vakantiegasten dan normaal, ook in de supermarché van de week was het drukker dan anders. Vlamingen en Nederlanders. Ontdek de schoonheid van eigen land, nu uw vliegreis naar Verweg geannuleerd is: in de Ardennen zijn schilderachtige riviertjes, je bent er sneller, de hotelletjes zijn goedkoper dan het all-in-resort op de Malediven en het is hier nog mooi weer ook. We hadden meer bekijks dan gewoonlijk.

pontrouge

Op de terugweg waren we net aan een lekker galopje bezig, de bocht om door het struikgewas en op naar de volgende bocht, opeens! REM! Sliding stop! Daar zaten zomaar twee mensen met hun rugzakjes op het pad, waar anders nooit iemand is. Even schrikken, even lachen en verder maar weer.

Een van de voorgaande dagen, wanneer precies weet ik niet meer, zetten we het toegangsweggetje af met een tijdelijk draadje, zodat de paarden daar konden grazen. Daar hadden ze plezier in en het scheelt grasmaaien, maar erg lang hielden ze het vanwege de vliegen niet vol.

weggetje

We zijn klaar met het bramenwerk, R kortwiekte alles met de heggeschaar en samen harkten we de slierten weg, kruiwagens vol, en gooiden ze op de grote hoop achter de lat, waar de paarden er niet bij kunnen.

Het is frambozenhoogseizoen. Nu de de bramenslierten weg zijn, zijn de frambozen die er tussen stonden opeens bereikbaar. Snel snoepen, overrijp zijn ze niet lekker meer.

R ging een eindje wandelen met HiTime. Hij liep keurig mee, alleen bij de twee grote paarden die weer in het weitje tegenover de ruïne lopen, vond hij het wel spannend.

Vandaag regende het af en toe een beetje, te weinig, maar we mopperen niet. In elk geval stuift het nu niet meteen zo als de paarden een galopje in de crossbaan trekken.

We haalden het draadje weg uit het ruïneveld zodat de paarden nu de beschikking over het hele veld hebben. Samen met het achterveld en de crossbaan hebben ze daar genoeg aan tot een maand na het hooien, hopen we. Mits het af en toe regent.


En waar is de rest? Hier en in het archief

design © 2021 - powered by InR