logo
 

Het hooi is binnen

Extra snel en efficiënt dit jaar. Zondagochtend zei R: 'Nu opeens wordt er regen voorspeld voor vannacht en morgenochtend, het zou me niks verbazen als Olivier straks komt zwelen en balen.' Dat was eigenlijk voor maandag gepland. En inderdaad, 's middags kwam hij aanrammelen. De petite botteleuse deed het behoorlijk, op de 193 baaltjes slechts elf mislukte, zoals altijd door slecht afsnijden van het binddraad. R harkte de paar losse uit elkaar, heel wat minder frustrerend dan twee jaar geleden. De opbrengst is matig, minder dan vorig jaar, maar de balen zijn compacter en zwaarder. Goed geurig en droog hooi.

hooi02

Ook dit keer hielp driekwart van Oliviers familie mee, met de baby van 1 jaar erbij waren we met zijn tienen. Niet bloedheet maar toch 29° toen we begonnen en 25° toen het klaar was. We werden er niet al te moe van, we hoefden zelfs nauwelijks in het land te stapelen, omdat de baaltjes meteen op de kleine kar werden geladen.

hooi03

Inmiddels is de regen compleet afgelast, maar we zijn blij dat het hooi binnen is. Altijd weer het hoogtepunt van het jaar. Samen met de gekochte zijn het meer dan 750 balen, genoeg voor vier paarden. Nous sommes tranquilles pour l'hiver.


En waar is de rest? Hier en in het archief

design © 2021 - powered by InR