logo
 

Doordacht karwei

Maandag ook weer hetzelfde verhaal, 35°, een temperatuur waarbij nietsdoen, spelletjes, Harry Potter lezen bij de ventilator en af en toe naar de paarden omkijken de enige verstandige opties zijn. Maar de ochtend verliep desondanks totaal anders, en wel dankzij Het Ventje.

Bij het opstaan bleek hij over het kleed onder de eettafel te hebben gebraakt, half erop en half op de rand. Dat doen katten nu eenmaal en Het Ventje is geen uitzondering. En het was ook niet de eerste keer. 'We zouden dat kleed eens helemaal moeten afspuiten', zei R, 'dan wordt die rand misschien minder vlekkerig', en ik vond dat een goed plan, maar dan moesten we het meteen doen. Dat kleed moet na afloop heel goed drogen en dat kan alleen als het een paar dagen heel erg warm is. En? Is het momenteel heel erg warm of niet? Nu of nooit.

kleed

Tafel en stoelen opzij, we sjouwden het kleed naar buiten en spoten het af met de tuinslang. En daar bleef het natuurlijk niet bij. Waar het kleed had gelegen, had de vloer euh ..., een beetje andere kleur. Even stofzuigen en dweilen. Pfff, warm. Tja. Dan kan ik ook wel meteen de kamer veranderen nu ik toch al bezweet ben. De bank van zijn plaats, hee, vliegenpoepjes en dode kevertjes daar. Stofzuigen en dweilen. Het komt erop neer dat R het hele huis zoog en ik erachteraan dweilde.

Nadat het kleed was uitgedrupt, legden we het op de parkeerplaats om te drogen. Daar heeft het liggen bijdragen aan de opwarming der gehele aarde, en nu koelt het af in de garage voor we het weer naar binnen sjouwen. Het is schoon geworden. Het huis ook, en wij, na douchen. Maar bij een binnentemperatuur van 28° ben ik alweer even bezweet als gisteren tijdens dat schoonmaakkarwei, en dat terwijl ik nu toch heel stil zit.

reageer ook (8)

En waar is de rest? Hier en in het archief

design © 2021 - powered by InR