logo
 

Eindelijk weer eens

Met ingang van zondag is het dan eindelijk een beetje fatsoenlijk weer. Al die weken hitte betekende 'zeer weinig doen', maar nu kon er weer het een en ander. Om het te vieren maakten we een mooie tocht, Forêt d'Anlier, 27 km, beukenbos met veel dode takken. Met Sunshine en Soraya hoeven we niet op te letten of alles wel goed gaat (zoals met K+V) en zo konden we een paar mooie lange galopjes maken. Jay was in vorm, voorzien van borsttuig en back cinch. Het was lekker bewolkt, geen vliegen. We vertrokken vanaf de schietbaan van Habay en tot onze verbazing keken Titan en Harissa helemaal niet op van die harde knallen terwijl ze zoiets nog niet hadden meegemaakt. Er stond daar toch gras in de berm? Veel belangrijker.

Vier uur zonder pauze in het zadel, we zijn dat niet meer gewend. 's Avonds had ik zelfs spierpijn. Die was de volgende morgen over en maar goed ook want het was lekker koel dus R ging aan de slag met het kloven van het eikenhout. Dat mocht natuurlijk gestapeld worden, mijn tweede hobby. Hier liggen drie eiken te wachten tot het hout goed gedroogd en al het andere hout verstookt is (over vier jaar of zo). Dekzijl erover en hop. Voorraad.

drieeiken

Het is dan nu wel koeler maar er valt nog steeds geen regen. We hebben het er maar niet meer over, ik meld mij wel als het zover is, over een maand of wat. Drie wintermaanden modder, de rest van het jaar sahara, zo is het nu eenmaal. Sinds een paar dagen voeren we hooi bij, eerst een baaltje, toen twee en inmiddels al wat meer. Voor het gras aan de overkant zover gegroeid is dat de paarden daar in kunnen, zijn we een maand verder. Goffinet is zijn regain komen maaien, het waren maar een paar sprietjes. Alleen in de crossbaan weten de paarden 's avonds nog hier en daar wat te scoren.

eerstehooi

Het op stapel zetten van een nieuw veulen moet worden uitgesteld tot het voorjaar. Harissa vertoonde geen tekenen dat ze er zin in had en na 15 augustus wordt er niet meer geïnsemineerd. Jammer, dat kost ons een jaar. We moeten ons dan tzt maar vermaken met Paprika's veulen.

Het wordt alweer vroeger donker, tegen negen uur. 's Avonds houden we momenteel een Harry-Potterfilmmarathon, elke avond een. Dat is voor ons een unicum, de tv heeft waarschijnlijk ook spierpijn.

reageer ook (3)

En waar is de rest? Hier en in het archief

design © 2021 - powered by InR