logo
 

Oogsttijd

Alweer een fijn ritje, donderdag. Bij K+V vandaan 23 km en de eerste galopjes van Cisco (5) verliepen onberispelijk. Daarna 'een hapje' eten bij hun, wat Titan en Harissa ook op prijs stelden want in hun karige weiland staat veel meer interessants te knabbelen dan thuis.

Van de rit van zondag kwamen een paar FB-foto's na. Wij nemen niet steeds de camera mee, maar de jongere ruiters gebruiken hun foon, die hebben waarschijnlijk niet eens meer een camera. En dit soort selfies geven toch een goed beeld.

ritjes01

Zoals iedereen onderhand weet, wil oma onderweg altijd brood eten anders haalt ze het einde van de rit niet. En over die daar achter hebben we het maar niet, dat weet iedereen inmiddels ook wel.

ritjes02

Kortom, fijne ritten, zowel zondag als gisteren, met draaglijke temperaturen en alleen vliegen op plaatsen waar de zon scheen.

ritjes03

Thuis begint de oogsttijd. Niet van de bramen want dat wordt weer niks, veel te droog, maar de eerste hazelnoten vallen, en Kir en Titan lieten al vlokken zomerhaar los. Lijsterbes en vlier zien er vroeg herfstachtig uit, en het is dit keer een overvloedig eikeljaar. Omdat er in het ruïneveld toch geen gras meer staat, sloten we het af in plaats van een draadje voor de eiken langs te trekken. We voeren evenveel hooi als normaal in de winter. En dat eind augustus.

reageer ook (2)

En waar is de rest? Hier en in het archief

design © 2021 - powered by InR