logo
 

Bezigheden

En zondag een rit met Kir, die het prima deed. Voorop even goed als keurig achter oom Titan. 9,5 km en een paar flinke hellingen, waarbij ze naar boven wel even stil moest staan om bij te komen. Niet in conditie na een zomer van rondlummelen, maar daar wordt vanaf nu aan gewerkt. In de Vierre had ze het enorm naar haar zin, spetteren links en rechts en het hoofd onder water tot over de ogen, en dat bij zeer lage waterstand. Ik kwam ervan af met natte broekspijpen.

Verder leert R alle paarden in de roundpen staan blijven, aan komen lopen en inparkeren. Titan en Kir kunnen dat al als de besten, Paprika heeft het vlug opgepakt en wordt nu gefinetuned, maar Harissa heeft dat eigenlijk nooit geoefend. Bijles dus.

De zwaluwen overnachten nog steeds op hun plank onder het boxendak en R fotografeerde een grote vogel. Ik dacht een eend die naar rechts vliegt, maar het is een reiger op weg naar links.

reiger

Thuis draait mijn maakhetzelf-fabriekje. Brood, hummus, pesto, kefir, uitlekkwark. Dat is allemaal veel lekkerder en gezonder als je het zelf maakt en het beperkt de plasticafvalberg. Sinds we de composthoop hebben, kunnen we een week overslaan voor het ophalen van de groenafvalzak. De grijze bevat bijna alleen verpakkingsafval, daar is weinig te winnen. De vorige eigenaar verbrandde zijn troep in de tuin maar daar kunnen we niet aan beginnen.

Morgen begint de meteorologische herfst, en daar ben ik heel erg aan toe.

reageer ook (3)

En waar is de rest? Hier en in het archief

design © 2021 - powered by InR