logo
 

Herfstschoonmaak

Vannacht regen, vandaag regen, mooi. Dit jaar werd het droogterecord van 1976 in Wallonië gebroken, zei de krant, en dat hadden we al gemerkt. Binnenkort eens kijken of de opgedroogde beekjes en bronnetjes alweer wat water laten doorstromen.

herfst

We voerden voor het eerst dit seizoen hooi in de boxen, de eerste keer wilde ik de deuren nog even dichthouden om ze weer te laten wennen maar bij de tweede keer bleek dat al niet meer nodig. Ze scharrelen wat rond en kijken of het hooi bij de buren lekkerder is maar niet op een hinderlijke manier. Kir heeft haar gewoonte om onopgemerkt bij oom Titan naar binnen te glippen weer opgepakt, en Paprika en Kir staan ook dikwijls samen te eten.

Het is koud, 10° met regen en wind, Paprika stond vanochtend te bibberen, en alle paarden zijn begonnen hun wintervacht aan te maken.

Tot nu toe laten ze hun mest vallen op de betonplaat en niet in de boxen, het zou mooi zijn als ze dat de hele winter volhielden maar het is waarschijnlijk te vroeg om te juichen. Maar goed, mest hoort erbij.

Intussen is het goed weer om het huis schoon te maken, alleen de ramen aan de buitenkant spoelen vanzelf schoon. Vanavond perenstamppot. Kortom, herfst.

reageer ook (3)

En waar is de rest? Hier en in het archief

design © 2021 - powered by InR