logo
 

De kachel is aan

Dat mag wel even gelogd, ik moet ten slotte de klimaatstatistieken hier bijhouden anders weten we volgend jaar niet hoe het nu ook alweer was. De tijd gaat zo snel. Met dit regenweer is het al voor acht uur donker.

Gisteren toen het droog was, maakten we een mooi ritje, waarbij Kir me verbaasde met een paar bokjes, niet om me eraf te krijgen maar uit pure joligheid. Eenmaal weer thuis ging ze bij het afzadelen per ongeluk op mijn teen staan, waardoor ik als het ware aan de grond genageld werd en achterover viel met zadel, dekjes en alle tuig in mijn armen. Leuk dier.

kir

Tijdens de rit zagen we dat de Vierre alweer wat voller is en beter stroomt, maar veel van de kleinere beekjes en bronnetjes waren nog niet op gang.

En vandaag regende het de hele dag door, niet hard maar gestaag. Om het te vieren maakte ik herfstsoep van groentes en de pompoen uit de eenvierkantemetermoestuin van Y van E & Y, noodles erin, linzen, mjam. De paarden scharrelden opkomende grasjes bij elkaar in het ruïneveld. Het Journaal praat over strengere coronamaatregelen en de belastingaanslag van Trrrump. Ach wat.

Wij zitten lekker binnen in een schoon huis met de houtkachel aan, lezen dikke boeken en sluiten alle narigheid vooralsnog buiten.


En waar is de rest? Hier en in het archief

design © 2021 - powered by InR